Tel Aviv elismeri az azonos nemű és a vegyes vallású párokat

A Tel Aviv-Jaffa-i önkormányzat el fogja ismerni az azonos nemű és a vegyes vallású párok kapcsolatait, amire az állam hivatalos vallási hatóságai nem hajlandóak.

Az együttélő párok számára engedélyezik, hogy kapcsolatként regisztrálják magukat, ehhez egy nyilatkozatot kell írniuk a városházának, és így különböző kedvezményekre – például bizonyos adókedvezményekre – lesznek jogosultak, valamint könnyebben beírathatják a gyerekeiket óvodába, iskolába.

Mindezt Ron Huldai, Tel Aviv és Jaffa polgármestere jelentette be vasárnap, ezzel tisztelegve a város Pride hete előtt, írja a jta.org.

Az önkormányzat döntése azonban nincs hatással az országban bevett általános gyakorlatra és szabályozásra. Az azonos nemű és vegyes vallású házasságokat nem ismeri el az ortodoxok által irányított Rabbinátus, sem az állam. Az Izraelen kívül kötött házasságokat viszont regisztrálja az állam.

„Reméljük, hogy a kormány is elmozdul a 21-dik század irányába, és törvényben biztosítja majd az LGBT közösség jogait a házassághoz és a szülői státuszhoz, valamint fellép a gyűlöletbűncselekmények és a munkahelyi zaklatások ellen”, mondta Huldai.

Tel Aviv májusban jelentette be, hogy az évente júniusban megrendezésre kerülő Pride Parade rendezvényüket elhalasztják a koronavírus járvány miatt. Az elmúlt évben 250.000 fő – köztük több ezer turista – vett részt az eseményen.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp