Karácsony: aljas és undorító a nyilasterrorral viccelődni

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szálasi Ferenchez hasonlította Karácsony Gergelyt a budapesti Fidesz. Facebook oldalukon Karácsony Gergely látható Szálasi látható a lerombolt Lánchíd előtt, ahol magyar zsidók ezreit ölték a Dunába Szálasi emberei. A Fidesz szerint Karácsony csak „műbalhézik”.

A bejegyzés a biciklisávok építése és a Lánchíd felújítása körüli vita kapcsán került ki a budapesti Fidesz Facebook oldalára, amelyet mostanra eltávolítottak. Karácsony Gergely oldalán azonban megmaradt a bejegyzésből a fotó, amelyet így kommentált:

A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában.

A Fidesz szerint egy normális ember nem Szálasi képpel ébred reggelente

A budapesti Fidesz már eltávolította a fotót az oldaláról, ám bocsánatot nem kértek a budapesti főpolgármestertől. Sőt, újabb bejegyzést tettek közzé a Facebook oldalukon, ahol visszautasítják Karácsony rágalmait, és azzal takaróznak, hogy egy mémet vettek át, és a szerkesztőjük nem vette észre a Szálasi Ferenccel való egyezést. Szerintük egy normális ember nem Szálasi képpel ébred reggelente, és Karácsony csak „műbalhézik”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp