A hatgyerekes anyuka, aki a járvány idején is önkénteskedett az egészségügyben

Az egyedülálló beduin anya legfiatalabb gyereke 10 éves, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy segítsen az embereknek.

Abu-Yeheya 16 éve dolgozik önkéntesként a Magen David Adom (MDA) nevű elsősegélyt nyújtó szervezetnél, emellett óvónői diplomája van, egy ortopédiai klinikán orvosi titkár és önkéntes tiszt a Gan Yavne-i mentőegységnél.

A jpost.com szupernőként aposztrofálja a hatgyerekes Asmahan Abu-Yeheyát, aki Izrael beduin részén, Gan Yavnéban lakik. Abu-Yeheya a koronavírus járvány idején is önkénteskedett az MDA-nál.

Az egyedülálló beduin anya legfiatalabb gyereke 10 éves, és a legfontosabbnak azt tartja, hogy segítsen az embereknek.

„A gyerekeim mellettem állnak”, mondja Abu-Yeheya. „Ha rossz kedvem van, azt mondják, vállaljak műszakot az MDA-nál, mert tudják, az jót tesz nekem. Sok örömet okoz nekem, ha adhatok másoknak, és ha segíthetek.”

A koronavírus járvány idején Abu-Yeheyát kiképezték arra, hogy koronavírus tesztet végezzen civileken.

„Sok tesztet készítettem, de fontos volt, hogy ne maradjak közönyös a páciensekkel szemben”, mondta Abu-Yeheya.

„Emlékszem, amikor bementem egy turistához, aki karanténban volt az Ashdod hotelben. Épp születésnapja volt. Elénekeltük együtt a Happy Birthdayt, és ez nagyon sokat jelentett neki.”

Azokat a gyerekes családokat is igyekezett megnyugtatni, akikhez hatalmas védőfelszerelésben érkezett, próbálta a gyerekeknek elmagyarázni, hogy ő segíteni jött, nem egy szörnyeteg.

„Nagyon sok tennivaló volt a koronavírus járvány idején, sokszor nem volt könnyű, de tudtam, hogy fontos, amit teszek, és egy olyan szervezetnek dolgozom, amelynek szüksége van az olyan önkéntesekre, mint én”, tette hozzá.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp