Izraelben továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma

Izraelben folyamatosan emelkedik a koronavírussal újonnan fertőzöttek száma, csütörtökön – április óta először – több mint 200-at diagnosztizáltak egy nap alatt, de a súlyos esetek száma egyelőre alig nőtt.

Az ismert fertőzések magas száma mellett egyre több tesztet is végeznek, csütörtökön 17 212 embernél vizsgálták a koronavírus esetleges jelenlétét az egészségügyi minisztérium jelentése szerint.

A „koronakabinet” az Izrael déli részén található beduin városokban és Tel-Aviv déli, sok külföldi munkavállaló lakta részeiben helyi zárlatok bevezetéséről is tárgyalt, miután ezeken a helyeken találták a legtöbb friss koronavírus-fertőzöttet.

Bár már két hete folyamatosan nő az új esetek száma, a súlyos betegek egyelőre mégsem lettek sokkal többen. Az egészségügyi minisztérium leköszönő igazgatója, Móse Bar Szimantov a 12-es kereskedelmi tévében úgy nyilatkozott, hogy szerinte másfél hónap múlva jelenhetnek meg az izraeli kórházakban jelentős számban a kritikus esetek.

A kormány egyelőre csak figyeli a helyzetet, nem döntött a gazdaságnak komoly károkat okozó korlátozások visszaállításáról, de fokozza a figyelmeztető hirdetéseket és a kötelező óvintézkedések végrehajtásának ellenőrzését.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök csütörtök esti televíziós beszédében a szabályok betartására szólított fel. A helyi média szerint viszont alaposan aláásta az intézkedések hitelességét, hogy azokat Netanjahu, Reuven Rivlin államelnök és számos miniszter és képviselő sem tartja be.

Ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Izraelben – Kibic Magazin

Abnormálisan megnőtt a fertőzések száma az elmúlt 48 órában, írta közleményében az izraeli egészségügyi minisztérium. Az egészségügyi tárca azonnal rendkívüli megbeszélést tartott a helyzetről. “Nyilvánvaló számunkra, hogy általában sem tartják be az általános óvintézkedéseket, s különösen az iskolákban nem követik a szabályokat” – mondta a megbeszélés előtt a minisztérium egyik vezető tisztviselője.

Tovább rombolta az egészségügyi minisztérium tekintélyét, hogy kiderült: Itamár Grottó igazgatóhelyettes a karantén mellőzését engedélyező igazolást adott egy helyi milliárdosnak, Teddy Szaginak, aki néhány napja magánrepülőgépével Ciprusról Izraelbe utazott, majd engedélyének birtokában a reptérről egyenesen egy tel-avivi tetőteraszon tartott hatalmas házibuliba sietett.

Izraelben a koronavírus megjelenése óta 18 701 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, akik közül 15 288-an már meggyógyultak. Jelenleg 24-en vannak lélegeztetőgépen, az ismert halálos áldozatok száma 300.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp