Újra kinyitnak az EMIH zsinagógái

E hét péntektől, azaz június 12-től nyitva lesznek az EMIH zsinagógái. Báruch Oberlander rabbi arra kéri a zsinagógába érkezőket, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat.


Június 12., péntek estétől a Vasvári Pál utcai zsinagóga közössége újra a zsinagógában fog imádkozni szombaton is és hétköznapon is, lehetőség szerint kint az udvaron.

Az imákat a korábban megszokott időpontban kezdik: péntek este 19.30; szombat reggel 9.15, délután 20.15; hétköznapi reggeli ima 8 óra.

A Vasvári zsinagógán kívül  megnyit még:

– az Óbudai Zsinagóga,

– a Zsilip Zsidó Közösségi Központ,

– a Budavári Zsinagóga,

– a Szentendrei Zsinagóga

– a Keren Or Chábád Központ

Óbudai zsinagóga

Tegnap volt három hete, hogy Budapesten is feloldották a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat és immár tizenegy napja annak, hogy a közösségi imádkozást szabadtéren, a Dohány utcai iskolánk udvarán újrakezdtük. Hála Istennek azóta sem robbant be a járvány és ezzel bebizonyosodott, hogy a közösségi imádkozás nem számít veszélyesnek”, írja Báruch Oberlander rabbi a zsido.com-on megjelent közleményében.

A háláchikus állásfoglalásokat szem előtt tartva és Falus András immunológus professzor véleményére támaszkodva, arra kéri a zsinagógába érkezőket, hogy

  • viseljenek maszkot, mivel a maszk és a kellő távolság megtartása a két legfontosabb védőfelszerelésünk zárt téren.
  • Emellett a fertőtlenítés elengedhetetlen, figyeljenek rá, hogy a kezüket érkezéskor és távozáskor is megfelelően megtisztítsák.
  • Az idősebb korosztály azon tagjai, akik nem tartoznak a kiemelt kockázatú csoportba, a fentiek betartásával nyugodtan részt vehetnek a közösségi imában.
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp