Íme a tíz legbiztonságosabb ország a koronavírus szempontjából

Megjelent egy lista, amely a koronavírus fertőzésveszély szempontjából rangsorolja az országokat. Izrael is megtalálható a top tízben.

Jelenleg a legkisebb kockázat Svájcra vonatkozik, a legkaotikusabb állapot pedig a dél-szudáni térségben van a Forbes magazin híre szerint.

A lista első tíz helyezettje Svájc után Németország, Izrael, Szingapúr, Japán, Ausztria, Kína, Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Korea.

Magyarország is jó helyen végzett, és nem sokkal maradt le a legbiztonságosabb országokról, 18. helyen áll a ranglistán.

A szomszédos országok közül Szlovénia a 32. helyet foglalja el, Horvátország 36., Szerbia 54., Románia 57., míg Szlovákia 59. a listán.

Mivel Montenegróban is nyitott határral várják a magyar turistákat, érdemes megemlíteni, hogy ez az ország, annak ellenére, hogy versenyben áll a vírusmentes desztináció címért, csak a 42. helyet érte el a Forbes cikkében alapul vett felmérés alapján.

A kutatást egy hongkongi székhelyű kutatócsoport tette közzé, és különféle paramétereket figyelembe véve készítette el a ranglistát: a karantén bevezetésének hatékonyságát, a fertőzött személyek megfigyelését és kimutatását, az egészségügyi rendszer felkészültségét és a kormányzás hatékonyságát is a szempontok között említik.

A teljes, 100 országból álló ranglistát alább találja meg.

The 100 Safest Countries In The World For COVID-19

Switzerland is the safest country in the world right now for COVID-19. South Sudan is, according to a massive 250-page report, the most dangerous nation. The United States? It ranks number 58, just behind Romania, and two places ahead of Russia.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp