Íme a tíz legbiztonságosabb ország a koronavírus szempontjából

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Megjelent egy lista, amely a koronavírus fertőzésveszély szempontjából rangsorolja az országokat. Izrael is megtalálható a top tízben.

Jelenleg a legkisebb kockázat Svájcra vonatkozik, a legkaotikusabb állapot pedig a dél-szudáni térségben van a Forbes magazin híre szerint.

A lista első tíz helyezettje Svájc után Németország, Izrael, Szingapúr, Japán, Ausztria, Kína, Ausztrália, Új-Zéland és Dél-Korea.

Magyarország is jó helyen végzett, és nem sokkal maradt le a legbiztonságosabb országokról, 18. helyen áll a ranglistán.

A szomszédos országok közül Szlovénia a 32. helyet foglalja el, Horvátország 36., Szerbia 54., Románia 57., míg Szlovákia 59. a listán.

Mivel Montenegróban is nyitott határral várják a magyar turistákat, érdemes megemlíteni, hogy ez az ország, annak ellenére, hogy versenyben áll a vírusmentes desztináció címért, csak a 42. helyet érte el a Forbes cikkében alapul vett felmérés alapján.

A kutatást egy hongkongi székhelyű kutatócsoport tette közzé, és különféle paramétereket figyelembe véve készítette el a ranglistát: a karantén bevezetésének hatékonyságát, a fertőzött személyek megfigyelését és kimutatását, az egészségügyi rendszer felkészültségét és a kormányzás hatékonyságát is a szempontok között említik.

A teljes, 100 országból álló ranglistát alább találja meg.

The 100 Safest Countries In The World For COVID-19

Switzerland is the safest country in the world right now for COVID-19. South Sudan is, according to a massive 250-page report, the most dangerous nation. The United States? It ranks number 58, just behind Romania, and two places ahead of Russia.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp