Soros György közleményben cáfolja, hogy ő pénzelné a George Floyd halála miatt tüntetőket

Továbbra is terjed a közösségi médiában az a konteó, miszerint Soros György pénzeli a George Floyd halála miatt és a rendőri brutalitás ellen tiltakozó tömegeket.

„A Facebookot, a Twittert, illetve más közösségi platformokat használnak annak a teljes mértékben megcáfolt összeesküvés-elméletnek a terjesztésére, amely szerint Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány fizet a tüntetőknek, jelen esetben a George Floyd meggyilkolása miatt tiltakozóknak. Megdöbbent minket az a próbálkozás, amely az egyesült államokbeli, és a világ minden más tájáról származó emberek elemi erejű felháborodását és haragját próbálja megkérdőjelezni”

– olvasható a többek között az Indexnek is eljuttatott közleményben, amelyben Michael Vachon, Soros szóvivője arra is kitért, hogy már felvették a kapcsolatot a a Twitterrel és a Facebookkal, azonban egyelőre „semmilyen érdemi lépést nem tettek a felháborító helyzet kezelésére”.

Naponta 500,000 negatív tweet születik Soros Györgyről – Kibic Magazin

Az összeesküvés elméletek hívei szerint ő áll a George Floyd miatti tiltakozások hátterében. Egyre jobban terjednek azok a jobboldali összeesküvés elméletek, melyek szerint Soros György áll az amerikai tüntetések és felkelések mögött, amelyek George Floyd halála miatt robbantak ki az USA-ban. A Rágalmazásellenes Liga (ADL) szerint nagyon eldurvult a Soros-ellenes kommentek nyelvezete a közösségi médiában ezen a héten.

Sorosék továbbá reményüket fejezték ki azzal kapocslatban, hogy „az emberek békésen tüntetnek az igazságszolgáltatás jobbá tételéért, amely a történelem során már többször kudarcot vallott etnikai kérdésekben”. 

„Az erőszak minden formáját elutasítjuk, és nem engedjük, hogy néhány ember romboló tettei elvonják a figyelmet az összefogásról”

– áll a közleményben. 

A magyar-zsidó származású amerikai üzletember több összeesküvés-elmélet kedvelt szereplője. Arról, hogyan csinált Sorosból tökéletes közellenséget az Arthur Finkelstein és George Birnbaum tanácsadó páros, és hogyan adták el ezt a terméket olyan populista, jobboldali politikusoknak, mint Orbán Viktorn és Benjamin Netanjahu, Birnbaum beszélt egy svájci lapnak tavaly év elején:

„Egyetlen másodpercre se jutott eszünkbe, hogy Soros zsidó” – Kibic Magazin

Megszólalt a Soros-ellenes kampány egyik megalkotója, George Birnbaum, aki az Orbán-kormány megrendelésére dolgozott együtt a terven Arthur Finkelsteinnel. A két zsidó, Birnbaum és Finkelstein által felépített ellenségkép kísértetiesen hasonlít az egyik legrégibb antiszemita toposzra, de Birnbaum azt állítja, nem is tudta, hogy Soros zsidó származású.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp