Soros György közleményben cáfolja, hogy ő pénzelné a George Floyd halála miatt tüntetőket

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Továbbra is terjed a közösségi médiában az a konteó, miszerint Soros György pénzeli a George Floyd halála miatt és a rendőri brutalitás ellen tiltakozó tömegeket.

„A Facebookot, a Twittert, illetve más közösségi platformokat használnak annak a teljes mértékben megcáfolt összeesküvés-elméletnek a terjesztésére, amely szerint Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány fizet a tüntetőknek, jelen esetben a George Floyd meggyilkolása miatt tiltakozóknak. Megdöbbent minket az a próbálkozás, amely az egyesült államokbeli, és a világ minden más tájáról származó emberek elemi erejű felháborodását és haragját próbálja megkérdőjelezni”

– olvasható a többek között az Indexnek is eljuttatott közleményben, amelyben Michael Vachon, Soros szóvivője arra is kitért, hogy már felvették a kapcsolatot a a Twitterrel és a Facebookkal, azonban egyelőre „semmilyen érdemi lépést nem tettek a felháborító helyzet kezelésére”.

Naponta 500,000 negatív tweet születik Soros Györgyről – Kibic Magazin

Az összeesküvés elméletek hívei szerint ő áll a George Floyd miatti tiltakozások hátterében. Egyre jobban terjednek azok a jobboldali összeesküvés elméletek, melyek szerint Soros György áll az amerikai tüntetések és felkelések mögött, amelyek George Floyd halála miatt robbantak ki az USA-ban. A Rágalmazásellenes Liga (ADL) szerint nagyon eldurvult a Soros-ellenes kommentek nyelvezete a közösségi médiában ezen a héten.

Sorosék továbbá reményüket fejezték ki azzal kapocslatban, hogy „az emberek békésen tüntetnek az igazságszolgáltatás jobbá tételéért, amely a történelem során már többször kudarcot vallott etnikai kérdésekben”. 

„Az erőszak minden formáját elutasítjuk, és nem engedjük, hogy néhány ember romboló tettei elvonják a figyelmet az összefogásról”

– áll a közleményben. 

A magyar-zsidó származású amerikai üzletember több összeesküvés-elmélet kedvelt szereplője. Arról, hogyan csinált Sorosból tökéletes közellenséget az Arthur Finkelstein és George Birnbaum tanácsadó páros, és hogyan adták el ezt a terméket olyan populista, jobboldali politikusoknak, mint Orbán Viktorn és Benjamin Netanjahu, Birnbaum beszélt egy svájci lapnak tavaly év elején:

„Egyetlen másodpercre se jutott eszünkbe, hogy Soros zsidó” – Kibic Magazin

Megszólalt a Soros-ellenes kampány egyik megalkotója, George Birnbaum, aki az Orbán-kormány megrendelésére dolgozott együtt a terven Arthur Finkelsteinnel. A két zsidó, Birnbaum és Finkelstein által felépített ellenségkép kísértetiesen hasonlít az egyik legrégibb antiszemita toposzra, de Birnbaum azt állítja, nem is tudta, hogy Soros zsidó származású.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp