Telefonfülkékből alakítanak ki életmentő állomásokat több izraeli városban

Telefonok helyett ezentúl könnyen kezelhető defibrillátorok lesznek a használaton kívüli fülkéken. Az egyedülálló projekt segítségével több életet is megmenthetne a jövőben.

Miután a nyilvános telefonokat már senki sem használja, ezért több izraeli városban, így a Názáret mellett található Nof HaGalilban új funkciót találtak a korábbi fülkéknek. Az önkormányzatok, az izraeli mentőszolgálat, a Magen David Adom, illetve a Bezek telekommunikációs társaság közös projektjének keretében több használaton kívüli telefonfülkében életmentő állomásokat alakítanak ki.

A projektről a Facebook-oldalán beszámoló Ronen Plot, Nof HaGalil polgármestere szerint a városban eddig három ilyen állomást alakítottak ki, és nemsokára több hasonló módon átalakított telefonfülke fog feltűnni az utcákon.

A sárgára festett fülkékben ezentúl telefonok helyett egy-egy defibrillátort helyeznek ki, az újraélesztésre alkalmas készülékek használatához egy segélyhívó szám tárcsázását követően lehet segítséget kérni. Ilyen életmentő állomásokat Cfát és Kfar Szaba városokban is kialakítottak a napokban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp