Telefonfülkékből alakítanak ki életmentő állomásokat több izraeli városban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Telefonok helyett ezentúl könnyen kezelhető defibrillátorok lesznek a használaton kívüli fülkéken. Az egyedülálló projekt segítségével több életet is megmenthetne a jövőben.

Miután a nyilvános telefonokat már senki sem használja, ezért több izraeli városban, így a Názáret mellett található Nof HaGalilban új funkciót találtak a korábbi fülkéknek. Az önkormányzatok, az izraeli mentőszolgálat, a Magen David Adom, illetve a Bezek telekommunikációs társaság közös projektjének keretében több használaton kívüli telefonfülkében életmentő állomásokat alakítanak ki.

תעצמו את העיניים ודמיינו לעצמכם את מתקני הטלפונים הציבוריים הישנים, אלה שכבר מזמן אינם בשימוש, הופכים למתקנים מצילי…

Közzétette: ‎רונן פלוט – Ronen Plot‎ – 2020. június 4., csütörtök

A projektről a Facebook-oldalán beszámoló Ronen Plot, Nof HaGalil polgármestere szerint a városban eddig három ilyen állomást alakítottak ki, és nemsokára több hasonló módon átalakított telefonfülke fog feltűnni az utcákon.

A sárgára festett fülkékben ezentúl telefonok helyett egy-egy defibrillátort helyeznek ki, az újraélesztésre alkalmas készülékek használatához egy segélyhívó szám tárcsázását követően lehet segítséget kérni. Ilyen életmentő állomásokat Cfát és Kfar Szaba városokban is kialakítottak a napokban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp