A palesztin hatóság nem veszi át a nekik begyűjtött vámbevételeket Izraeltől

Ezzel is tiltakozásukat akarják kifejezni a tervezett ciszjordániai annektálás miatt.
“Bejelentettük, hogy visszautasítottuk és továbbra is visszautasítjuk az vámbevételek átvételét a palesztin vezetés azon határozata nyomán, miszerint érvénytelennek tekintünk minden Izraellel kötött megállapodást” – írta Husszein as-Seik, a PH egyik vezetője, a Ciszjordániát kormányzó Fatah párt központi bizottságának tagja Twitter-üzenetben.

Ibrahim Milhim, a PH kormányszóvivője megerősítette Seik nyilatkozatát, és közölte, hogy a PH elutasította a májusi vámbevételek átvételét Izraeltől.

Izrael az 1993-as oslói megállapodás alapján beszedi a külföldről a palesztin területekre, Ciszjordániában és a Gázai övezetbe szállított áruk után fizetendő vámokat, majd átadja a PH-nak.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök július 1-től kezdődően meghirdette mintegy 130, az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániában létrehozott izraeli település, valamint a Jordán-völgye fölött az izraeli fennhatóság kiterjesztését.

Ez volt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök legutóbbi választási kampányának központi ígérete, miután Donald Trump amerikai elnök januárban előterjesztett béketerve előirányozta a szóban forgó területek Izraelhez csatolását.

Mahmúd Abbász palesztin elnök május végén közzé tette, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság érvénytelennek tekinti az Izraellel és az Egyesült Államokkal aláírt összes megállapodást, ideértve a biztonsági egyezményeket is a tervbe vett annektálás miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp