Naponta 500,000 negatív tweet születik Soros Györgyről

Az összeesküvés elméletek hívei szerint ő áll a George Floyd miatti tiltakozások hátterében.
Egyre jobban terjednek azok a jobboldali összeesküvés elméletek, melyek szerint Soros György áll az amerikai tüntetések és felkelések mögött, amelyek George Floyd halála miatt robbantak ki az USA-ban.
A Rágalmazásellenes Liga (ADL) szerint nagyon eldurvult a Soros-ellenes kommentek nyelvezete a közösségi médiában ezen a héten. A zsidó milliárdossal szemben május 26 és 30 között napi 200.000-ről 500.000-re emelkedett a napi támadások száma.

Az ADL szerint a komentelők azt állítják, hogy Soros pénzeli a felkeléseket országszerte és ő áll az Antifa mögött, amely antifasiszta aktivistákból álló laza szövetség. Korábban Donald Trump az Antifát vádolta az erőszak elharapózásáért anélkül, hogy erre bármilyen bizonyítéka lett volna a jta.org szerint.

Az ADL attól tart, hogy a Sorossal kapcsolatos teóriák nyomán antiszemita vádak és kialakulhatnak, amely majd a zsidókat okolják a tüntetésekért.

A magyar származású milliárdos számos liberális ügyet támogat az USA-ban és világszerte, és ő a kedvenc bűnbakja a jobboldalnak és az összeesküvés elméletek híveinek. Nemrégen arról is születtek elméletek, hogy Soros áll a koronavírus terjedésének hátterében, mivel így akar profitot termelni az oltóanyag eladásából, hogy ebből finanszírozhassa a baloldali tiltakozókat.

A jta.org megemlíti, hogy 2018-ban Trump is megvádolta Sorost azzal, hogy tüntetőket finanszíros, valamint Orbán Viktor 2017-es Soros-ellene plakátkampányára is kitér.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp