Új film készül a Hegedűs a háztetőn-ből

Az 1964-ben debütált Hegedűs a háztetőn minden idők egyik legsikeresebb zenés színpadi darabja, 9 Tony-díjat nyert, és az egyik leghosszabb ideig játszott show a Broadwayen.

A musical története a 20. század eleji cári Oroszországban játszódik. Főhőse Tevye, az ötgyerekes édesapa, aki nagy igyekezettel próbálkozik összetartani családját és megőrizni zsidó hagyományaikat. Három idősebb lánya szerelemből akar házasodni és a bevett szokások ellenére maguknak választanak férjet, egyikük, apja ellenkezéseit semmibe véve egy gój fiút. A családot eközben eléri a történelem vihara: az orosz forradalom és a zsidóellenes pogromok megváltoztatják addigi békés életüket.

Nem ez lesz az első megfilmesítés, 1971-ben Norman Jewison készített belőle filmet, ami három Oscart is bezsebelt.

Az MGM Thomas Kailt szerződtette le rendezőként, aki a népszerű Hamiltont is jegyzi. Kail nemcsak a Broadwayen, de a filmvásznon is megállja a helyét: a Fosse/Verdon egyik készítője, és a Disney által rekordáron megvásárolt Hamilton live capture-jét is ő rendezte, ami most júliusban jön ki a Disney + platformon.

Az utóbbi időben megsokasodtak a Broadwayről kölcsönzött filmadaptációk, a következő pár évben kell felkészülnünk a musical-áradatra. 2020 decemberére várható a West Side Story, Steven Spielberg rendezésében, A Lin-Manuel Miranda In the Heights adaptációjának premierje pedig 2021-re tolódott ki a koronavírus által okozott helyzet miatt.

Kapcsolódó cikkünk:

10 dolog, amit nem tudsz a Hegedűs a háztetőn-ről! – Kibic Magazin

Ez a film mindig tartogat meglepetéseket… 1. 1939-ben készült a történetből egy fekete-fehér film, amelynek Tevje volt a címe 2. Először a Honnan származik papa és az Óhaza címeket akarták adni a filmnek az alkotók, de végül Marc Chagall A hegedűs című festménye adott végső ihletet 3.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp