Ismét meggyalázták a Roma Holokauszt Emlékművét Budapesten

„Cigányirtás = bűnözésirtás” – írták fel ismeretlenek a Nehru parton található Roma Holokauszt Emlékműre. Az emlékművet nem most először rongálták meg.

Setét Jenő roma aktivista a saját Facebook-oldalán jelentette, hogy ismét megrongálták a Roma Holokauszt Emlékművét. Ismeretlenek a „Cigányirtás = bűnözésirtás” feliratot írták az emlékmű egyik oldalára, a másikra pedig Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselőt gyalázó szöveg került. A rasszista feliratokat később önkéntesek eltávolították.

Az esetről közzétett videóban Setét megjegyezte, hogy az elmúlt években már kétszer tett feljelentést az emlékmű megrongálása miatt, a tettesek azonban egyszer sem kerültek elő. Legutóbb tavaly nyáron Soros Györgyöt „küldték” gázkamrába az emlékművet meggyalázót.

A mostani, a cigányok és a bűnözés között egyenlőség jelet tévő felirat néhány nappal azután született meg, hogy Budapest belvárosában fociultrák és szélsőjobboldali csoportokhoz tartozók zavartalanul skandálhatták, hogy „igenis van cigánybűnözés”:

Karácsony: Budapest nem tűri a rasszista uszítást – Kibic Magazin

A rendőrségi tiltás ellenére zavartalanul vonultak szélsőséges csoportok Budapest belvárosában. A főpolgármester szerint a hatóságnak meg kellett volna akadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét. Csütörtökön mindegy két- háromezer fociultra, illetve más szélsőjobbos csoportok tagjai vonultak „cigánybűnözést” skandálva a Deák téren.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp