„Izrael annyira zsidó állam, mint amennyire zsidó étel a sertéshús”

Ezt nyilatkozta az anticionista Neturei Karta nevű szekta rabbija egy iráni weboldalnak, miközben Teherán a végső megoldásról beszél Izraellel kapcsolatban.

Jiszroel Meir Hirsch rabbit, a Neturei Karta vezetőjét a cionizmusról kérdezte egy félhivatalos iráni weboldal, a Fars News.

„Izrael annyira zsidó állam, mint amennyire zsidó étel a sertéshús, vagy amennyire az ateizmus a zsidók hite. Azért mert valamit zsidók csinálnak, attól még nem lesz zsidó. A zsidóságot a Tóra parancsolatai alapján lehet meghatározni. A judaizmus tiltja, hogy saját államot alapítsunk és hogy elnyomjunk más népeket, ezért mindez nem tekinthető zsidó tettnek”, mondta Hirsch.

Az interjút az Al-Quds napján tették közzé, amelyet az 1979-es iszlám forradalom óta ünnepel Irán. A lap többek között e cikk megjelenésével akarta szolidaritásáról biztosítani a palesztin népet. Irán rendszeresen ellátja fegyverekkel a Hezbollah és a Hamasz nevű terrorszervezeteket, amelyek Izrael elpusztítását tűzték ki működésük céljául, írja a The Times of Israel.

„A Nakba napján és az Al-Quds napján fontos kifejezni szolidaritásunkat a palesztinokkal, és fontos megmutatni a világnak az ortodox judaizmus álláspontját”, jelentette ki Hirsch. „Fontos tisztázni, hogy itt nem vallási konfliktusról van szó és nem is antiszemitizmusról, hanem a cionizmus és Izrael állama okozzák a problémát.”

A Neturei Karta egy zsidó szekta, amely vallási okokból elutasítja a cionizmust és Izrael államát. Talmudi forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a zsidóknak nincs joguk a politikai szuverenitáshoz a Szentföldön a messiás eljöveteléig. Szerintük a zsidóknak türelmesen kellene várniuk az isteni megváltásra és le kellene rombolniuk Izrael államát.

A szekta egyik tagja izraeli zászlót éget

A csoportnak kisebb követőtábora van Izraelben, az Egyesült Királyságban, Belgiumban és a New York-i régióban, és arról ismertek, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy hangosan tiltakozhassanak Izrael ellen és rendkívül készségesen találkoznak a zsidó állam ellenségeivel.

2006-ban például a Neturei Karta vezetői részt vettek egy állami szponzorációval megvalósult holokauszt-tagadó konferencián Teheránban.

Hirsch nyilatkozatát azután tették közzé, miután Irán legmagasabb vezetője, Ali Kamenei ajatollah azt mondta, hogy Izrael emberiség ellenes bűnöket követ el, és rákos sejtnek nevezte a zsidó államot, amelyet a nyugati és a zsidó vállalatok vezetői hoztak létre. A cionizmust pedig egy vírusnak nevezte, amelyet minél előbb eliminálni kell.

A plakát címében szereplő végső megoldás szándékosan használja a hitleri retorikát
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp