11 nap után nem fertőznek a koronavírusos betegek egy új tanulmány szerint

Ez a felfedezés változást hozhat a koronavírusos betegek hazaengedése terén

Egy szingapúri tanulmány szerint nem fertőznek 11 után a koronavírusos betegek még akkor sem, ha még mindig pozitív a tesztjük.

A kutatást a szingapúri National Centre for Infectious Diseases (NCID) és a szintén szingapúri Academy of Medicine készítette 73 koronavírusos beteg esettanulmánya alapján, írja a jpost.com.

A szingapúri egészségügyi minisztérium mérlegelni fogja ezeket az eredményeket, és kilátásba helyezte, hogy változtatni fog a fertőzött betegek hazaengedésének protokollján.

A kutatás megemlíti, hogy hasonló eredményre jutottak egy németországi vizsgálat során is.

„Tudományos szempontból elég biztos vagyok abban, hogy elég bizonyítékunk van arra, hogy 11 nap után nem fertőznek a koronavírusos betegek”, mondja Yee Sin, az NCID vezetője.

Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a legyengült immunrendszerű, vagy kezeletlen AIDS betegségben szenvedő, vagy transzplantáción átesett páciensek akár tovább is fertőzhetnek.

Jelenleg Szingapúrban akkor bocsátják el az embereket a kórházból, ha már negatív a teszteredményük 2 nap egymás után. Szingapúrban 31068 megbetegedésről tudnak, eddig 45%-ukat engedték haza a kórházakból.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp