Brutális támadás neonáci elkövetőit ítélték el Szlovákiában

Zsidó csőcseléknek nevezték egy nyitrai bár vendégeit, majd elszabadult a pokol. Az elsőfokú ítéletet több mint hat évvel az eset után mondta ki a bíróság.

A 2013-ban történt támadásról és a bírósági ítéletről az ujszo.com számolt be. A lap felidézte, hogy a helyi neonácik által látogatott nyitrai Walhala kártyaklub közönsége miként támadt rá a közeli Mariatchi bár vendégeire. A kopasz, neonáci jelképeket viselő támadók brutálisan összeverték a klub tulajdonosát és két vendégét. Az esetet térfigyelő kamerák is rögzítették:

A több évig húzódó tárgyaláson a tanúk felidézték, hogy az egyik vádlott a bárban zsidó csőcseléknek nevezte a Mariatchi vendégeit, és meg akarta ütni a tulajdonost, miután az nem volt hajlandó kiszolgálni őt. Ekkor az egyik vendég nyakon vágta a vádlottat, aki ezt követően a szomszédos Walhala klubból hívott segítséget. Miután többed magával visszatért, a támadók a tulajdonost és több vendéget is kirángattak az utcára, ahol ütötték, verték és rugdosták őket.

A rendőrség csak azután kezdett foglalkozni az üggyel, hogy a neonácik pár hónapra rá ismételten megtámadták a bár vendégeit. A most véget érő tárgyalás 2015-ben kezdődött, a vádlottak önvédelemre hivatkoztak. A bíróság azonban végül az egyik vádlottat öt, két másikat négy és fél, egyet pedig négy éves börtönbüntetésre ítélt. Ötödik társuknak egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztés és egy szélsőségellenes átnevelési programban való részvétel lett a büntetése.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak ügyvédje fellebbezett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp