Zsidó gasztronómia válsághelyzetben: egyik nap még teltház, aztán le kellett húzni a redőnyt

A koronavírus a pezsgő budapesti zsidó gasztronómia szereplőit sem hagyta érintetlenül. Videósorozatunkban Raj Ráchel és Rosenstein Róbert mesél arról, hogyan érintette őket és üzletüket a járvány.

Raj Ráchelnek mindhárom üzletét azonnal be kellett zárni, ráadásul még az esküvők és más rendezvények is elmaradtak a koronavírus miatt. A bezárást követően a műhely fenntartása volt a cél, így a tortakiszállításon kívül kenyérsütésbe és aprósütemények készítésébe kezdtek. Ezzel együtt nagyon megérezték a járvány okozta válságot.

A Rosenstein Vendéglő kapacitása hirtelen 30-40 százalékára csökkent le azzal, hogy nem tudtak vendégeket fogadni az étteremben. Szerencsére a törzsvendégek nyitottak voltak a házhoz szállításra, ami nagyon jól bevált. Így senkit sem kellett elküldeni a krízishelyzet idején.

A Kibic Magazin videós sorozatában Borgula András ezúttal Raj Ráchelt, a Raj Ráchel Tortaszalon cukrászdák vezetőjét és Rosenstein Róbertet, a Rosenstein Vendéglő tulajdonosát kérdezte meg arról, hogyan sikerült átvészelniük a nehéz időszakot:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp