Soros: az EU végét jelentheti a koronavírus krízis

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Soros György szerint az EU a járványra adott válasza nem volt fair az olaszokkal, “Európa nagy betegével” szemben. Javaslatot is tett a krízis elhárítására.

A magyar származású milliárdos arra figyelmeztetett a napokban, hogy a koronavírus járvány következtében kialakult krízis az EU széteséséhez vezethet, írja az i24news.tv.

Soros szerint a járvány súlyosabb csapást mért az eurozónára, mint azt az emberek hinnék.

Azt javasolta, hogy minél hamarabb bocsássanak kie örökjáradék kötvényeket — amelynek tőkéjét lényegében sosem kell visszafizetni, a kamatokat viszont előre meghatározott összegben kell megadni.

Soros György

„Ha az EU nem látja be ennek szükségességét, akkor elképzelhető, hogy nem fogja túlélni a jelenlegi helyzetből fakadó nehézségeket”, állította Soros.

Olaszországot Európa „nagy betegének” nevezte, és megjegyezte, hogy elsősorban Németországnak kedvezett az EU akkor, amikor megkönnyítette a magán cégek állami támogatását, és igazságtalan volt Olaszországgal szemben. Szerinte mindez arra késztetheti Rómát, hogy kilépjen az EU-ból.

Soros György amerikai zsidó milliárdos egymilliárd dollárt ajánlott fel az autoriter rezsimek megerősödése elleni harcra az idei évben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp