Soros: az EU végét jelentheti a koronavírus krízis

Soros György szerint az EU a járványra adott válasza nem volt fair az olaszokkal, “Európa nagy betegével” szemben. Javaslatot is tett a krízis elhárítására.

A magyar származású milliárdos arra figyelmeztetett a napokban, hogy a koronavírus járvány következtében kialakult krízis az EU széteséséhez vezethet, írja az i24news.tv.

Soros szerint a járvány súlyosabb csapást mért az eurozónára, mint azt az emberek hinnék.

Azt javasolta, hogy minél hamarabb bocsássanak kie örökjáradék kötvényeket — amelynek tőkéjét lényegében sosem kell visszafizetni, a kamatokat viszont előre meghatározott összegben kell megadni.

Soros György

„Ha az EU nem látja be ennek szükségességét, akkor elképzelhető, hogy nem fogja túlélni a jelenlegi helyzetből fakadó nehézségeket”, állította Soros.

Olaszországot Európa „nagy betegének” nevezte, és megjegyezte, hogy elsősorban Németországnak kedvezett az EU akkor, amikor megkönnyítette a magán cégek állami támogatását, és igazságtalan volt Olaszországgal szemben. Szerinte mindez arra késztetheti Rómát, hogy kilépjen az EU-ból.

Soros György amerikai zsidó milliárdos egymilliárd dollárt ajánlott fel az autoriter rezsimek megerősödése elleni harcra az idei évben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp