Belgium megszüntetné az antwerpeni zsidók fegyveres védelmét

A nagy ultraortodox közösséggel rendelkező város zsinagógáinak védelmét a hadsereg látta el az utóbbi hat évben.

Antwerpen 18 ezres ultraortodox közösségét 2014 májusa óta védelmezik belga katonák. A hadsereg kirendelésére a város közel 100 zsidó intézményéhez azután került sor, hogy egy muszlim terrorista négy embert meggyilkolt a brüsszeli Zsidó Múzeumnál. Az antwerpeni zsidó negyed fegyveres védelme úgy tűnik szeptembertől véget érhet egy még nem véglegesített döntés szerint, jelentette a JTA.

Belga ejtőernyős katona őrködik egy zsidó iskola előtt Antwerpenben

A belga hadsereg a koronavírus-járvány következtében előállt költségvetési problémák és emberhiány miatt ugyanis átcsoportosításra kényszerül. Belgiumot súlyosan érintette a járvány, amelyben eddig több mint 9000 ember vesztette életét.

A Flamand Zsidó Közösségek Fórumának közleménye szerint a zsidóságnak több és nem kevesebb védelemre lenne szüksége ezekben a nehéz időkben. Antwerpenben több antiszemita incidens is történt az utóbbi években.

Gefilte fish-sel harcolnak magyar zsidók az antiszemitizmus ellen Antwerpenben – Kibic Magazin

Az antwerpeni zsidó Hoffy’s Étterem vendégeinek nagy része nem zsidó, viszont szeretik a zsidó ételeket és érdeklik őket az idegen szokások és az emberek. A Hoffy’s Étterem Belgiumban, méghozzá Antwerpenben található. A tulajdonosa és alapítója, Jakov Hoffman prosperáló zsidó étterméről és a gyűlölet ellen ható megértés fontosságáról beszélt az Arutz Sheva nevű tévécsatornának.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp