Belgium megszüntetné az antwerpeni zsidók fegyveres védelmét

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A nagy ultraortodox közösséggel rendelkező város zsinagógáinak védelmét a hadsereg látta el az utóbbi hat évben.

Antwerpen 18 ezres ultraortodox közösségét 2014 májusa óta védelmezik belga katonák. A hadsereg kirendelésére a város közel 100 zsidó intézményéhez azután került sor, hogy egy muszlim terrorista négy embert meggyilkolt a brüsszeli Zsidó Múzeumnál. Az antwerpeni zsidó negyed fegyveres védelme úgy tűnik szeptembertől véget érhet egy még nem véglegesített döntés szerint, jelentette a JTA.

Belga ejtőernyős katona őrködik egy zsidó iskola előtt Antwerpenben

A belga hadsereg a koronavírus-járvány következtében előállt költségvetési problémák és emberhiány miatt ugyanis átcsoportosításra kényszerül. Belgiumot súlyosan érintette a járvány, amelyben eddig több mint 9000 ember vesztette életét.

A Flamand Zsidó Közösségek Fórumának közleménye szerint a zsidóságnak több és nem kevesebb védelemre lenne szüksége ezekben a nehéz időkben. Antwerpenben több antiszemita incidens is történt az utóbbi években.

Gefilte fish-sel harcolnak magyar zsidók az antiszemitizmus ellen Antwerpenben – Kibic Magazin

Az antwerpeni zsidó Hoffy’s Étterem vendégeinek nagy része nem zsidó, viszont szeretik a zsidó ételeket és érdeklik őket az idegen szokások és az emberek. A Hoffy’s Étterem Belgiumban, méghozzá Antwerpenben található. A tulajdonosa és alapítója, Jakov Hoffman prosperáló zsidó étterméről és a gyűlölet ellen ható megértés fontosságáról beszélt az Arutz Sheva nevű tévécsatornának.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp