Enni is lehet majd egy új, izraeli fejlesztésű maszkban

Egyszerre enni étteremben és védekezni a koronavírus ellen? Izraeli feltalálók ezt a problémát is megoldották.

Most, hogy újra megnyíltak az éttermek, sokan komoly dilemma előtt állnak. Ahhoz ugyanis, hogy biztonságban érezzék magukat és ne veszélyeztessenek másokat, nem árt maszkot viselni, amit azonban le kell venni, ha fogyasztani szeretnének valamit az étteremben. Egy új izraeli innováció most erre a problémára talált megoldást.

A feltalálók egy olyan védőmaszkot fejlesztettek ki, amely egy kézi távirányítású nyílászáró segítségével lehetővé teszi a táplálkozást anélkül, hogy le kellene vennünk a maszkunkat. A Tel-Aviv közelében működő Avtipus Patents and Inventions nevű cég találmánya nagyjából úgy működik mint egy biciklifék. Egy kar lenyomásával képes kinyitni a maszkon található nyílást, amelyen keresztül az ételt a szánkba tudjuk juttatni. A kar elengedésével pedig a maszk szája bezárul.

A cég már megkezdte a találmány szabadalmi eljárását, a tervek szerint hónapokon belül megkezdenék a maszk gyártását. Előreláthatóan 3 és 10 sékel (280-900 forint) közötti összeggel fog többe kerülni egy sima orvosi maszk áránál.

Az újfajta maszkról beszámoló Reuters Tel-Avivban meg is kérdezett néhány járókelőt, hogy mit gondolnak a találmányról. Volt aki lelkesen fogadta a nyitható szájú maszkot, és alig várja, hogy kipróbálhassa. Más viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a fejlesztés nem minden étel kényelmes elfogyasztására lesz alkalmas. Fagylaltot például biztosan nem enne benne az egyik nyilatkozó.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp