Izraeli bíróság: zsidó terroristát ítéltek el

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az ügyésznő szerint az ítélet üzenet is, hogy a terrorizmus mindenképpen terrorizmus, akkor is, ha zsidók követik el.

A 25 éves Amirám Ben Uliel 2015. július 31-én Molotov koktélt dobott a Ciszjordániában található palesztin Duma falu egyik házára, ahol egy kétgyermekes házaspár élt. Előzőleg graffitit festett a házra azzal a szöveggel, hogy “bosszú”, és “Éljen a Messiás-Király”.

Amirám Ben Uliel

A szülők, Rihád és Szaad Davabsa, valamint Ali nevű másfél éves kisfiuk belehaltak a kigyulladó otthonukban szerzett égési sérüléseikbe, és súlyos égési sérüléseket szenvedett másik fiuk, az akkor négyéves Ahmed is.

A bíróság nem állapította meg Ben Uliel terrorista szervezethez tartozását, azonban kimondta a többszörös gyilkosságot és gyilkossági kísérletet, a gyűlölet-bűncselekmény elkövetésére szövetkezést, és terrortámadásnak határozta meg a palesztin család elleni támadást. A terrorista meghatározás befolyásolhatja az ítéletet, növelheti a büntetés mértékét.

A jobboldali törvényhozók az elmúlt években számos erőfeszítést tettek a terroristák halálbüntetésének törvénybe iktatására, de mivel ez mindeddig nem sikerült, halálbüntetés nem, csak életfogytiglan várhat a zsidó terrorista vádlottra.

Jael Acmón ügyésznő elégedett volt a bírósági határozattal. A ynetnek elmondta, hogy a gyújtóbombás támadást rasszista indítékon alapuló bosszúból követték el, válaszul a zsidó Malki Rozenfeld halálát okozó korábbi terrormerényletre.

“Terrorista támadás volt, ahogy a bíróság is megítélte. Az ítélet üzenet is, hogy a terrorizmus mindenképpen terrorizmus, az elkövetők személyazonosságának nincsen jelentősége” – mondta az ügyésznő.

Az egyik családtag tartja a kezében annak a másfél éves kisfiúnak a fotóját a kezében, akit Ben-Uliel megölt. Mögötte a leégett ház

A bíróság az ítélet indoklásában leszögezte, hogy a jelenleg ártatlanságát hangoztató vádlott beismerő vallomásában olyan részleteket is ismertetett a nyomozókkal, melyekről azok addig nem tudtak.

A Sin Bét, Izrael belbiztonsági szolgálata fontos mérföldkőnek nevezte az ítéletet a zsidó terrorizmus elleni harcban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp