10 napos virtuális ételfesztiválon ünnepelhetjük a sokszínű zsidó konyhát

A fesztivál május 19-től 28-ig, Savuot bejöveteléig tart majd, és mindenki számára ingyen látogatható. Azonban néhány programhoz csak korlátozott mennyiségű néző csatlakozhat, ezért érdemes mielőbb regisztrálni.

Feltörekvő szakácsoktól tapasztalt séfekig mindenkinek kínál valami izgalmasat a Nagy Zsidó Ételfesztivál, amely a sokszínű zsidó konyhát ünneplő tíznapos virtuális esemény lesz.

Az eseményhez bárki csatlakozhat és figyelemmel kísérheti. Különböző workshopok, beszélgetések, happy hour-ok és szombati vacsorafogadások zajlanak majd olyan online platformokon, mint a Facebook, a Zoom és az Instagram.

https://www.jewishfoodfest.org/

A fesztiválnak a koronavírus járvány idején különös jelentősége van, mivel a vendéglátóipart rendkívül súlyosan érintette a járvány, ugyanakkor lendületet adott az othhoni főzésnek. Éppen ezért a fesztivál szervezői olyan programokat is kínálnak, ahol az emberek a kulináris világ legnagyobb tehetségeivel léphetnek kapcsolatba.

Az egyik jelentős esemény a The Great Big Shabbat Cook-Along vagyis a Nagy szombati közös vacsorafőzés nevet kapta, és május 22-én pénteken kerül rá sor Gail Simmons vezetésével. Olyan sztárséfeket láthatunk majd itt, mint Michael Solomonov, Einat Admony és Adeena Sussman szakácskönyv szerző. Egy másik kiemelkedő program lesz a The State of the Deli vagyis A csemegeboltok állama című műsor, amelyet David Sax vezet majd és híres amerikai zsidó csemegebolttulajdonosokkal beszélget majd.

A fesztivál ugyan ingyenes, de néhány programhoz csak korlátozott mennyiségű néző csatlakozhat, ezért érdemes a regisztrációt mielőbb elvégezni. A weboldal a cikkben fent vagy itt található, a teljes program pedig itt érhető el.

A szervezők adományokat szívesen fogadnak a lelkes nézőktől. Mindent támogatást a vendéglátóipar és a benne dolgozók, valamint az élelmiszerhiánnyal küzdők megsegítésére fordítanak a szervezők. A támogatók kiválaszthatják, mely csoportot szeretnék segíteni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp