Izrael szolidaritását fejezte ki a koronavírus-járvány által keményen sújtott zsidó közösségeknek

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Jeruzsálem óvárosának falára vetítették ki azoknak az országoknak a zászlaját, ahol a zsidó közösségek komoly veszteségeket szenvedtek el a járvány miatt.

A diaszpóra ügyeivel foglalkozó minisztérium szervezésében zajlott kedd este a szolidaritást kifejező esemény. A jeruzsálemi óváros falára a francia, az olasz, a brit és az amerikai zászlót vetítették ki, hogy ezzel mutassák meg, Izrael kiáll a világ koronavírus által komolyan sújtott zsidó közösségei mellett.

„Izrael egy nagy ölelést küld testvéreinknek az egész világon. Azért imádkozunk, hogy véget érjen a koronavírus-járvány” – közölte az eseménnyel kapcsolatban Cipi Hotoveli diaszpóra ügyi miniszter. „A zsidó közösségek mindig kiálltak Izrael mellett a háborúk és a terror idején. Ma mi állunk ki mellettük” – tette hozzá a miniszter.

A koronavírus-járvány több zsidó közösséget is különösen súlyosan érintett világszerte. Több ezren vesztették életüket a fertőzés következtében, leginkább az amerikai, a francia és a brit zsidóságot sújtotta a járvány.

Milyen mértékben sújtotta a koronavírus a világ zsidóságát? – Kibic Magazin

Míg Izraelben alapvetően alacsonynak mondható a koronavírusban elhunytak száma, addig az amerikai és brit zsidó közösségek komoly veszteségekről számoltak be. A koronavírus-járvány a világ zsidóságát sem kímélte, a halálos áldozatok aránya a zsidó közösségeken belül azonban sok helyen eltérő képet mutat az országos statisztikákhoz képest.

(JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp