Izrael szolidaritását fejezte ki a koronavírus-járvány által keményen sújtott zsidó közösségeknek

Jeruzsálem óvárosának falára vetítették ki azoknak az országoknak a zászlaját, ahol a zsidó közösségek komoly veszteségeket szenvedtek el a járvány miatt.

A diaszpóra ügyeivel foglalkozó minisztérium szervezésében zajlott kedd este a szolidaritást kifejező esemény. A jeruzsálemi óváros falára a francia, az olasz, a brit és az amerikai zászlót vetítették ki, hogy ezzel mutassák meg, Izrael kiáll a világ koronavírus által komolyan sújtott zsidó közösségei mellett.

„Izrael egy nagy ölelést küld testvéreinknek az egész világon. Azért imádkozunk, hogy véget érjen a koronavírus-járvány” – közölte az eseménnyel kapcsolatban Cipi Hotoveli diaszpóra ügyi miniszter. „A zsidó közösségek mindig kiálltak Izrael mellett a háborúk és a terror idején. Ma mi állunk ki mellettük” – tette hozzá a miniszter.

A koronavírus-járvány több zsidó közösséget is különösen súlyosan érintett világszerte. Több ezren vesztették életüket a fertőzés következtében, leginkább az amerikai, a francia és a brit zsidóságot sújtotta a járvány.

Milyen mértékben sújtotta a koronavírus a világ zsidóságát? – Kibic Magazin

Míg Izraelben alapvetően alacsonynak mondható a koronavírusban elhunytak száma, addig az amerikai és brit zsidó közösségek komoly veszteségekről számoltak be. A koronavírus-járvány a világ zsidóságát sem kímélte, a halálos áldozatok aránya a zsidó közösségeken belül azonban sok helyen eltérő képet mutat az országos statisztikákhoz képest.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp