Érettségi a járvány idején: sikerült feloldani a feszültséget

A diákok után a zsidó gimnáziumok igazgatói is elmesélték nekünk, hogy miként zajlottak eddig az érettségi vizsgák a koronavírus árnyékában. Videóinterjú.

A Kibic Magazin videós interjúsorozatában ezúttal Varga Péter, a Lauder Javne Iskola gimnáziumának igazgatója és Kovács Bernadett, a Scheiber Sándor Iskola vezetője Borgula Andrással beszélgetett az érettségiről.

A zsidó gimnáziumok igazgatói úgy látják, hogy a körülményekhez képest eddig rendben lezajlottak az érettségi vizsgák. A diákok fegyelmezetten viselkedtek, és sikerült a járványügyi előírásokat is betartani. 

A tapasztalatok alapján mindenki úgy állt hozzá a járvány jelentette veszélyekhez, ahogy azt otthonról magával hozta, de a diákok tiszteletben tartották a másik járványhelyzethez való viszonyulását. A ballagás azonban mindenki számára hiányozni fog.

A diákokkal készült videóinkat itt és itt, az igazgatókkal az érettségi előtt rögzített beszélgetést pedig itt lehet megtekinteni.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp