Több lakó is elhunyt koronavírus-fertőzésben az Olajág Otthonok zuglói intézményében

A kormányzati tájékoztató portál által közzétett adatok szerint az EMIH által működtetett idősotthonban 51 lakó és több dolgozó is megfertőződött.

Az idősottohokról közölt adatokat a kormányzati tájékoztató portál a tegnapi napon. Ebből kiderül, hogy az országban összesen eddig 32 idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben. A tegnapi adatok szerint összesen 773 idősotthon lakónál és 128 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 100 idős gondozott hunyt el és 118-an már meggyógyultak.

A honlap néhány idősotthont külön is megemlített, köztük az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által működtetett Olajág Otthonok zuglói intézményét, ahol már korábban megjelent a koronavírus. A közzétett adatok szerint a több mint félezer férőhelyes zuglói Olajág Otthonokban kilencen hunytak el, 51 a fertőzött gondozottak és 14 a fertőzött dolgozók száma.

Az Olajág Otthonok honlapján közzétett tájékoztatás szerint a zuglói intézmény négy épületéből egyet érint a fertőzés. A dátum nélküli bejegyzés megjegyzi, hogy az épület megfertőződött lakói közül 11-en már meggyógyultak, illetve a többségük tünetmentes. Az elmúlt tíz napban pedig már csak két új pozitív esetet találtak. 

A Kibic Magazin videós interjú-sorozatának egy korábbi részében Szirmai Viktorral, az Olajág Otthonok igazgatójával és Goldmann Tamással, a Mazsihisz pécsi Szántó László Szeretetotthonának vezetőjével beszélgettünk a járványhelyzetről:

Idősotthonok krízishelyzetben: mintha autók helyett hirtelen tankokat kellene gyártani – Kibic Magazin

A zsidó hitközségek által működtetett idősotthonok vezetői már hozzászoktak a szélsőséges helyzetekhez, a mostani járvány azonban minden eddigi elképzelésüket felülmúlta. Videóinterjú. A koronavírus-járvány több idősotthont sodort komoly krízishelyzetbe. A bentlakók koruk és más betegségeik miatt fokozottan veszélyeztetettnek számítanak a fertőzéssel szemben, az intézményeknek ráadásul a hozzátartozókkal és a dolgozókkal is külön kell foglalkozniuk a járvány miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp