Ételadomány a Debreceni Zsidó Hitközségtől a kórházaknak

„A koronavírus okozta világjárvány közepette különösen fontos az összefogás, egymás támogatása, segítése, az együvé tartozás kifejezése”, írják a közleményükben.

Külön pénzügyi alapot hozott létre a Debreceni Zsidó Hitközség a koronavírus ellen a frontvonalban harcolók megsegítésére Horovitz Tamás, a hitközség elnöke kezdeményezésére. A befolyt összeget a hitközség az egészségügyi dolgozók élelmezésére fordítja.


„A zsidósághoz elválaszthatatlanul hozzátartozik az adakozás jótette”, írták közleményükben, és hozzátették: „a koronavírus okozta világjárvány közepette különösen fontos az összefogás, egymás támogatása, segítése, az együvé tartozás kifejezése.”

Ezért május 7-én Horovitz Tamás elnök 200 adag sóletet adott át a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórháza egészségügyi dolgozói részére.


A hitközségünk konyháján készült kóser sóletet és a barcheszt (kis kalács) a kórház vezetése nevében, Irinyi Beáta élelmezés vezető vette át. Nagyon megható pillanatok voltak számunkra, amikor az osztályok képviselői nagy örömmel, és köszönettel vitték fel kollégáknak a kuriózumnak számító ebédet.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp