A karantén ellenére kóser vágóhídi munkások jöhetnek be Magyarországra

A kezdeményezésnek köszönhetően ez az egyetlen csak kóser vágóhíd Európában, amely működhet a járvány idején is.

A magyar kormány engedélyezte, hogy izraeliek dolgozzanak a magyaroszági kóser élelmiszeriparban a karantén ellenére.

Kóser vágóhíd Csengelén

Az európai ortodox zsidók számára egyre nehezebb kóser húshoz jutni a járvány idején, mivel rengeteg munkás ragadt otthon, és nem utazhatott a vágóhidakhoz dolgozni. Utazás esetén is két hetet karanténban kellene tölteniük, amely szintén a munka további tolódásához vezet, írja a jpost.com.

A vágóhidak nagy része Lengyelországban és Spanyolországban működik, ahol kötelezték őket a bezárásra, mivel logisztikai szempontból nem voltak megfelelően felkészülve a járványhelyzetre.

Ezért a magyar kormány együttműködve a Nezer Hakashrut kóser élelmiszeripari céggel és az EMIH-hel az elmúlt hónapokban kidolgozott egy rendszert, amely lehetővé teszi a munkások teljes egészségügyi ellenőrzését még azelőtt, hogy Magyarországra érkeznének. Eddig 6 munkás érkezett meg ennek eredményeképpen Magyarországra két héttel ezelőtt, és 6 másik ember a múlt hét elején.

Jerusalem Post megszólaltatta Köves Slomót, aki elmondta, hogy az EMIH kereste meg a magyar kormányt, hogy segítsék a munkások Magyarországra jutását. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség alapítója a portálnak elismerte, hogy vannak Magyarországon antiszemita felhangok, éppen ezért dicséretes gesztusnak ítéli a magyar kormány segítségét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp