Munka nélküli cukrász Pintér Sándor jobbkezének adta ki magát egy csalás során

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy izraeli tulajdonú céget akartak eladni egy házaspárnak, mivel a vevők a járvány miatt nem tudtak közvetlen kapcsolatba lépni az eladókkal. A csaló azt állította, hogy izraeli katona volt korábban és most magas rangú tiszt a Belügyminisztériumban.

Négy izraeli tulajdonosa is volt annak a ferencvárosi parkolóháznak, amit egy fővárosi vendéglátós-jogász házaspár meg akart vásárolni. A szerződéskötéshez ki kellett volna utazniuk Izraelbe, ez azonban a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetséges.

A vendéglátós férj törzsvendége, T. Péter Balázs jelentkezett, hogy megoldja a helyzetet. A férfi azt állította, hogy a barátja, B. Zsolt magas rangú rendőrtiszt a Belügyminisztériumban, korábban izraeli katona volt, s az édesapja Izrael Hőse kitüntetést kapott. Ráadásul Pintér Sándor belügyminiszter jobbkeze, aki mindent el tud intézni. Hogy mindezt hitelesebbé tegyék, egy harmadik tettestárs katonai jelvényeket, kitüntetéseket, a rendőrigazolvány-másolatokat szerzett B. Zsoltnak.

Holott B. Zsolt valójában egy négygyermekes, munka nélküli cukrász, akinek a lakását árverezik, mert nem fizette a közüzemi tartozást. Egyszer sem járt Izraelben, se héberül, se angolul nem beszél, még útlevele sincs, írja a Blikk.

B. Zsolt azt állította, ötmillió forintért előkeríti az izraeli tulajdonosokat. A házaspár az összeget kifizette, B. Zsolt pedig egy angol nyelvű adásvételi szerződést produkált a házaspár nevére. A jogásznő elolvasta, de az sem tűnt fel neki, hogy a megadott címen nem a parkolóház, hanem egy másik ingatlan szerepelt.

Az ügyben végül a Nemzetvédelmi Szolgálat kezdett nyomozni, telefonlehallgatással kiderítették, B. Zsolt mikor megy a jogásznővel a bankba az egymillió forintos ügyintézési díjért. Amikor kifordultak a bankból, a rendőrök bilincsbe verték a férfit.

A jogásznő még ekkor is abban a hitben élt, hogy B. Zsolt Pintér Sándor embere.

A kihallgatás során kiderült, T. Péter Balázs a kicsalt pénzt mindig elkérte B. Zsolttól, aki összesen 300 ezer forintot kapott a „munkájáért”.

A Belügyminisztérium belső statisztikája alapján B. Zsolt volt a századik, aki Pintér Sándor emberének adva ki magát, csalással próbált pénzt szerezni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp