Munka nélküli cukrász Pintér Sándor jobbkezének adta ki magát egy csalás során

Egy izraeli tulajdonú céget akartak eladni egy házaspárnak, mivel a vevők a járvány miatt nem tudtak közvetlen kapcsolatba lépni az eladókkal. A csaló azt állította, hogy izraeli katona volt korábban és most magas rangú tiszt a Belügyminisztériumban.

Négy izraeli tulajdonosa is volt annak a ferencvárosi parkolóháznak, amit egy fővárosi vendéglátós-jogász házaspár meg akart vásárolni. A szerződéskötéshez ki kellett volna utazniuk Izraelbe, ez azonban a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetséges.

A vendéglátós férj törzsvendége, T. Péter Balázs jelentkezett, hogy megoldja a helyzetet. A férfi azt állította, hogy a barátja, B. Zsolt magas rangú rendőrtiszt a Belügyminisztériumban, korábban izraeli katona volt, s az édesapja Izrael Hőse kitüntetést kapott. Ráadásul Pintér Sándor belügyminiszter jobbkeze, aki mindent el tud intézni. Hogy mindezt hitelesebbé tegyék, egy harmadik tettestárs katonai jelvényeket, kitüntetéseket, a rendőrigazolvány-másolatokat szerzett B. Zsoltnak.

Holott B. Zsolt valójában egy négygyermekes, munka nélküli cukrász, akinek a lakását árverezik, mert nem fizette a közüzemi tartozást. Egyszer sem járt Izraelben, se héberül, se angolul nem beszél, még útlevele sincs, írja a Blikk.

B. Zsolt azt állította, ötmillió forintért előkeríti az izraeli tulajdonosokat. A házaspár az összeget kifizette, B. Zsolt pedig egy angol nyelvű adásvételi szerződést produkált a házaspár nevére. A jogásznő elolvasta, de az sem tűnt fel neki, hogy a megadott címen nem a parkolóház, hanem egy másik ingatlan szerepelt.

Az ügyben végül a Nemzetvédelmi Szolgálat kezdett nyomozni, telefonlehallgatással kiderítették, B. Zsolt mikor megy a jogásznővel a bankba az egymillió forintos ügyintézési díjért. Amikor kifordultak a bankból, a rendőrök bilincsbe verték a férfit.

A jogásznő még ekkor is abban a hitben élt, hogy B. Zsolt Pintér Sándor embere.

A kihallgatás során kiderült, T. Péter Balázs a kicsalt pénzt mindig elkérte B. Zsolttól, aki összesen 300 ezer forintot kapott a „munkájáért”.

A Belügyminisztérium belső statisztikája alapján B. Zsolt volt a századik, aki Pintér Sándor emberének adva ki magát, csalással próbált pénzt szerezni.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp