Célba ért a kormánylap náci uszítása

Szabó Tímeát gyalázó antiszemita felirat jelent meg nemrég a Fővám téren. Az egyik kormányközeli lap már korábban megadta az alaphangot a képviselő elleni gyűlölködéshez.

Bejelentés érkezett a Tett és Védelem Alapítványhoz (TEV), hogy május 3-án a Fővám téri villamosmegállóban antiszemita gyalázkodás jelent meg. A kiragasztott feliraton a következő szöveg szerepel:

„Szabó Tímea a legundorítóbb zsidó kurva”

Fotó: TEV

Amikor másnap a TEV munkatársai a helyszínre érkeztek már nem találták ott a feliratot, olvasható a szervezet honlapján közzétett híradásban.

Szabó Tímeát, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőjét és a párt társelnökét április 20-i parlamenti felszólalása óta érik folyamatos támadások. Szabó az Index tudósítása szerint éppen párhuzamot készült vonni a megyei kórházaknak és háziorvosoknak adott néhány, valamint a szomszédos országok városainak a kormány által szétosztogatott több százezer maszk és védőszerelés között, amikor a kormánypárti többség vastapssal beléfojtotta a szót.

Ezután lendültek támadásba a kormányközeli médiatermékek, amelyek azt kezdték sulykolni, hogy Szabó nem támogatja, hogy a határon túli magyarok védőfelszerelést kapjanak. A Magyar Nemzetben megjelent A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése című írással pedig sikerült egy újabb szintet lépni a korabeli náci lapok által használt antiszemita szövegvilág felé.

Az álnéven közölt rövid szöveg olyan gondolatokat tartalmaz, mint 

„Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből.”

vagy 

„Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar.”

és

„Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere.”

Együtt van itt minden olyan alkotóelem, amelyek segítségével az 1930-as ’40-es évekbeli náci propagandaszövegek is sikeresen uszítottak a zsidóság ellen: dehumanizálás, mérgezés, háttérhatalom. Ezután már tényleg csak az a meglepő a villamosmegállóban kiragasztott feliratban, hogy miért kellett rá két hetet várni?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp