Újra látogatható a Siratófal

Az izraeli járványügyi intézkedések enyhítését követően a Siratófal előtti teret is újból megnyitották. A maszk viselése kötelező.

Izraelben a járványügyi szabályoknak megfelelően az utóbbi hetekben csak az otthonuktól legfeljebb 500 méter távolságra imádkozhattak az emberek. A Siratófal előtti térre pedig csak 10 embert engedtek be egyidejűleg, és kizárólag olyanokat, akik a jeruzsálemi Óváros lakosai voltak.

Tízezrek helyett tíz fő a Siratófalnál pészachkor – Kibic Magazin

Míg Izrael a koronavírus megfékezése érdekében betiltotta a csoportos imákat, a Siratófal tekintetében engedelyezte, a napi 3 imát 10 zsidó férfi részvételével. A hagyományos ünnepi kohanita áldás alkalmából tízezrek szoktak összegyűlni a Siratófalnál. Jeruzsálemben idén még a rendkívüli helyzetre való tekintettel sem maradhatott el az áldás, de a “Szentély” ezúttal szinte teljesen üres volt.

A járványügyi intézkedések enyhítésével ezek a szabályok is semmissé váltak, így a Siratófalat fenntartó alapítvány közleménye szerint újfent mindenki számára látogathatóvá válik a zsidóság szent helye. A közleményben arra is kitérnek, hogy a fal előtti területet felosztották annak érdekében, hogy a továbbra is fennálló korlátozásokat be lehessen tartani.

A Siratófal előtti térre maximum 300 imádkozó léphet be, a többieknek a bejáraton kívül, a megfelelő távolságot megtartva kell várakozniuk. A belépőknek kötelező a maszkviselés, a bejáratnál megmérik a lázukat és rögzítik a személyazonosságukat.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp