Idősotthonok krízishelyzetben: mintha autók helyett hirtelen tankokat kellene gyártani

A zsidó hitközségek által működtetett idősotthonok vezetői már hozzászoktak a szélsőséges helyzetekhez, a mostani járvány azonban minden eddigi elképzelésüket felülmúlta. Videóinterjú.

A koronavírus-járvány több idősotthont sodort komoly krízishelyzetbe. A bentlakók koruk és más betegségeik miatt fokozottan veszélyeztetettnek számítanak a fertőzéssel szemben, az intézményeknek ráadásul a hozzátartozókkal és a dolgozókkal is külön kell foglalkozniuk a járvány miatt. 

Az idősotthonok lakóinak problémái sokszor még a mostani helyzetben is kimerülnek abban, hogy túl sok a sárgarépa a levesben, és a honvédség által elvégzett fertőtlenítés sem olyan világvége hangulatú, mint azt a sajtófotókból sejteni lehet. Az intézmények vezetői ennek ellenére nap mint érzékelik, hogy most egy igen speciális helyzettel kell megbirkózniuk.

A Kibic Magazin videósorozatának legújabb részében Borgula András Goldmann Tamással, a Mazsihisz pécsi Szántó László Szeretetotthonának vezetőjével és Szirmai Viktorral az EMIH által működtetett Olajág Otthonok igazgatójával beszélgetett a kialakult helyzetről:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp