Heisler: Elkerültük, hogy tömegesen kelljen megválni munkatársainktól

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Megyeri J. András azzal vádolta a Mazsihiszt, hogy turisztikai vezetője közel százmillió forintos sikerdíjat kapott a hitközségi megszorítások ellenére. Heisler András szerint azonban nincs ilyen prémium, viszont egy külső cégnek köszönhetően többszörösére nőtt a turisztikai árbevételük az elmúlt években.

Megyeri J. András Sípuccai Dosszié 5 címen cikket jelentetett meg a Lekvár és Jam blogon arról, hogy a Mazsihisznél a költségmegtakarítások ellenére a turisztikai vezető közel 93 millió forintos sikerdíjat kapott az elmúlt évben végzett munkájáért.

Megyeri azt írja a cikkben, hogy a főjogász által kiadott szakvélemény szerint a Hitközség vezetői, a bércsökkentésekhez hasonló módon, „meg sem próbáltak valamiféle méltányosságot kicsikarni a turisztikai vezetőtől, az összeget minden további nélkül kifizették”. Ezen kívül a főjogászra hivatkozva megjegyzi, hogy eleve aggályos a prémium nagysága, illetve azt állítja, hogyha ez az összeg nem került volna kifizetésre, akkor a hitközségi dolgozók fizetését elég lett volna 30%-kal csökkenteni.

A Kibic Magazin megkereste az állításokkal kapcsolatban a Mazsihisz elnökét, Heisler Andrást, aki a konkrét válaszai előtt hangsúlyozta: „a Kibic Magazin megkeresésére szívesen reagálok, de Megyeri J. Andrással nem kívánok foglalkozni, amit tesz az méltatlan egy zsidó embertől”.

Lapunk három konkrét kérdést tett fel a Mazsihisz elnökének, amelyeket alább olvashatnak Heisler András válaszaival.

 Miért nem tartották fontosnak, hogy a jelen helyzetben csökkenjen a turisztikai vezető kifizetett prémiuma?

Fontos rögzíteni, hogy nincs a turisztikai vezetőnek semmilyen prémiuma. A MAZSIHISZ-nek egy Kft-vel kötött megállapodása van, ami az üzemeltetési díjat és a fentiek szerinti forgalmi jutalékot tartalmazza.

A Mazsihisz 2016-ban felbontotta szerződését a turizmust saját számlájában lebonyolító vállalkozóval és saját Turisztikai Igazgatóságot hozott létre. Mivel ehhez szakembere nem volt, az igazgatóság létrehozását, megszervezését és működtetését egy, a szakmában kiváló nevet szerzett szakember, Róna Iván Kft-jére, a Gari Kft-re bízta. A megállapodás szerint minden pénzügyi mozgást a MAZSIHISZ saját számláján  teljesít és ezzel a Kft teljes transzparenciát biztosít a turisztikai forgalomban. A 2017-ben létrejött megállapodás szerint a Kft az igazgatóság munkájának irányításáért havonta 1,2 millió forintot számlázhatott és e mellett forgalmi jutalékra jogosult.

Heisler András

Nem tartja-e a Hitközség magasnak a jutalékot az eleve magas fizetés mellett?

Az üzemeltetési díj és a forgalmi jutalék mértéke a teljes bevételre vonatkoztatva a 2019-es csúcs esztendőben is csak 5% volt, amit a MAZSIHISZ vezetése méltányosnak tart, és a szervezet abban érdekelt, hogy a turisztikai árbevétel a lehető legnagyobb mértékben emelkedjen, aktuálisan a lehető leggyorsabban álljon helyre.

 Az új Kft-t megelőzően turisztikai árbevételünk 640 millió forint volt. Megállapodásunk szerint a Kft-t forgalmi jutalék akkor illeti meg, ha eléri az 1.100 millió forint árbevételt. A forgalmi jutalék mértéke 1.100 millió forintig 0%, az 1.100 millió forint feletti árbevételnek pedig a 10 %-a, amit a Kft az évet követő elszámoláskor jogosult számlázni a MAZSIHISZ felé.

A MAZSIHISZ vezetése 2019-ben átvizsgálta a szerződés feltételeit és a forgalmi jutalék mértékén egyhangú szavazással nem változtatott. A  14 tagú vezetőség az 1.100 millió forint árbevétel felett kifizetett jutalékot az elért eredmények tükrében megfelelőnek találta,  a Mazsihisz számára ez a rendszer semmiféle kockázatot nem jelent és jó teljesítés esetén a MAZSIHISZ a forgalmi jutalék mértékének tízszereséhez jut.

Partnerünk tavalyi évi teljesítése a Mazsihisz számára rendkívül kedvező volt. A három évvel ezelőtti 640 milliós árbevétel 2019-re nettó 1.770 millió forintra emelkedett. Az igazolt teljesítés utáni nettó 73 milliós forgalmi jutalékkal szemben a Mazsihisz mintegy 700 milliós forgalmat realizált a jutalékmentes 1.100 milliárd árbevétel felett.

A számla beérkezése és a Covid járvány miatti megszorító intézkedések egyidejűsége miatt  a MAZSIHISZ elnökeként azonnal rendkívüli vezetőségi ülést hívtam össze.

A Vezetőség a jogász nem fizetésre vonatkozó  álláspontját 13 igen és  1 ellenszavazattal elutasította, viszont megerősítette, hogy a Mazsihisz igazolt teljesítés esetén minden beszállítóját továbbra is maradéktalanul ki fogja fizetni: ez a zsidó morál és az üzleti etika szerint is kötelezettségünk.

A Kft-vel ezzel párhuzamosan az alábbi megszorításokban állapodtunk meg:

  • A Kft számláját 3 egyenlő részletben, 2021. május 5-ig teljesítjük.
  • A turizmust működtető feladatáért a Kft részére fizetendő havi díjat 2020. december 31-ig 40%-kal csökkentjük.
  • A Kft vállalja, hogy a 2020 és 2021-es években a korábbiakkal azonos érdekeltségi rendszerben fogja végezni tevékenységét. (Ez utóbbi praktikusan azt jelenti, hogy 2020-ban forgalmi jutalékra a Kft nem számíthat, és 2021-ben csak reménykedhetünk, hogy meg lehet haladni az 1.100 millió forintos határt)

A Lekvár és Jam cikkében szerepelt az az állítás is, hogy a Mazsihisznél a felső vezetők bére 20%-kal, az alsóbb szinten dolgozóké 40%-kal lett csökkentve. Ha igen, mi ennek az oka?

A csökkentés mértéke 20%,30% és 40%, attól függően, hogy a jelenlegi fékezett működés során ki mennyi munkát tud végezni szervezetünk érdekében. A 40%-os csökkentés azokat érinti, akik ezekben a hónapokban nem, vagy alig tudnak közösségünk érdekében dolgozni – de a Mazsihisz el kívánta kerülni, hogy munkatársakat az utcára kelljen küldenie.

A kialakult helyzet a lehető leggyorsabb intézkedést tette szükségessé.  A vallási és a világi vezetés bére egységesen 20 %-kal, a bezárt zsinagógák munkatársainak bére pedig általánosságban 40 %-kal csökkent. Nincs olyan vezetőnk, aki ebből a rendszerből kimaradt volna, függetlenül attól, hogy néhányuknak a jelenlegi helyzetben napi 14-16 órát kell dolgoznia. Ez egyfajta szolidaritás azok irányába, akik önhibájukon kívül jelenleg nem jutnak munkához. Nyilván akadnak besorolási hibák, ezeket a management korrigálni fogja. Ami talán ennél fontosabb, az intézkedéssel elkerültük, hogy tömegesen kelljen megválni munkatársainktól.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp