A koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók előtt tisztelgett az izraeli légierő

Idén a járvány miatt elmaradt Izraelben a szokásos függetlenség napi légiparádé. Ehelyett a légierő négy gépe szelte át az országot, hogy szívecskéket rajzoljon az égre a kórházak felett.

Izrael ma ünnepli függetlenségének 72. évfordulóját. A jom haacmaut alkalmából minden évben látványos légiparádét rendez az izraeli légierő. Idén azonban ez is másként alakult, a koronavírus-járvány miatt ugyanis elmaradt a népszerű esemény, hogy elkerüljék a tömegjeleneteket.

A nagy légi felvonulás helyett csak a légierő repülős iskolájának négy gépe szállt fel, hogy északról dél felé haladva átrepüljenek az ország felett, ezzel tisztelegve a koronavírus elleni küzdelemben résztvevő egészségügyi dolgozók előtt.

A négy repülőgép az ország központi kórházai felett szívalakzatot felvéve szállt el a lelkes egészségügyi dolgozók legnagyobb örömére. A lakosságot arra szólították fel, hogy ne menjenek ki közterületekre a légi tiszteletadást megtekinteni, ehelyett az ablakból vagy a tévéből nézzék meg a repülőket.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp