Újabb lapban szerzett tulajdonrészt az EMIH-közeli médiacég

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A koronavírus miatt kellett új befektetőt bevonni a Pesti Hírlapot működtető vállalatba. A Brit Média a további tulajdonszerzés lehetőségét sem tartja kizártnak.

A Pesti Hírlapot kiadó Global Post a koronavírus elleni védekezés érdekében március 13-tól felfüggesztette az ingyenes napilap utcai terjesztését. A lap azóta csak az interneten elérhető, aminek következtében komoly bevételkieséssel kellett szembenéznie a kiadónak. A lapot készítő stáb létszámát is kénytelenek voltak lecsökkenteni. 

Fotó: Pesti Hírlap

Annak érdekében, hogy a Pesti Hírlap a jövőben is megjelenhessen új befektetőt kellett bevonni. Ez lett az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) köthető Brit Média, amely 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a lapot működtető Global Post vállalatban, írja a Media1.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap többségi tulajdonosa a Media1 érdeklődésére elmondta, hogy azért esett a Brit Médiára a választás, mert ennek a cégnek az elképzelései álltak a legközelebb a stratégiai célkitűzésekhez. A Brit Média ezentúl szakmai partnerként segíti a vállalat működését és támogatja a lap hosszú távú fejlesztését, mondta Milkovics.

Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója abban bízik, hogy a tulajdonszerzéssel hozzájárulhatnak az online és a jövőben visszatérő nyomtatott napilap színvonalának megtartásához és a jövőbeni tartalomfejlesztéshez. 

„Amennyiben azt látjuk, hogy részvételünkkel a lap működéséhez és értékteremtő tevékenységéhez ténylegesen hozzá tudunk járulni, a további tulajdonszerzés lehetőségét is napirenden tartjuk” 

– nyilatkozta Udvardi a Media1-nek.

A Brit Media Kft.-hez tartozik a 168 Órát működtető Telegráf Kft., illetve a Neokohnt kiadó Neo Kohn 5779 Kft. is. A cég korábban a Klubrádióban is tulajdonos volt, de végül 14 százaléknyi üzletrészét egy izraeli állampolgár szerezte meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp