Újabb lapban szerzett tulajdonrészt az EMIH-közeli médiacég

A koronavírus miatt kellett új befektetőt bevonni a Pesti Hírlapot működtető vállalatba. A Brit Média a további tulajdonszerzés lehetőségét sem tartja kizártnak.

A Pesti Hírlapot kiadó Global Post a koronavírus elleni védekezés érdekében március 13-tól felfüggesztette az ingyenes napilap utcai terjesztését. A lap azóta csak az interneten elérhető, aminek következtében komoly bevételkieséssel kellett szembenéznie a kiadónak. A lapot készítő stáb létszámát is kénytelenek voltak lecsökkenteni. 

Fotó: Pesti Hírlap

Annak érdekében, hogy a Pesti Hírlap a jövőben is megjelenhessen új befektetőt kellett bevonni. Ez lett az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) köthető Brit Média, amely 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a lapot működtető Global Post vállalatban, írja a Media1.

Milkovics Pál, a Pesti Hírlap többségi tulajdonosa a Media1 érdeklődésére elmondta, hogy azért esett a Brit Médiára a választás, mert ennek a cégnek az elképzelései álltak a legközelebb a stratégiai célkitűzésekhez. A Brit Média ezentúl szakmai partnerként segíti a vállalat működését és támogatja a lap hosszú távú fejlesztését, mondta Milkovics.

Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója abban bízik, hogy a tulajdonszerzéssel hozzájárulhatnak az online és a jövőben visszatérő nyomtatott napilap színvonalának megtartásához és a jövőbeni tartalomfejlesztéshez. 

„Amennyiben azt látjuk, hogy részvételünkkel a lap működéséhez és értékteremtő tevékenységéhez ténylegesen hozzá tudunk járulni, a további tulajdonszerzés lehetőségét is napirenden tartjuk” 

– nyilatkozta Udvardi a Media1-nek.

A Brit Media Kft.-hez tartozik a 168 Órát működtető Telegráf Kft., illetve a Neokohnt kiadó Neo Kohn 5779 Kft. is. A cég korábban a Klubrádióban is tulajdonos volt, de végül 14 százaléknyi üzletrészét egy izraeli állampolgár szerezte meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp