Érettségi: elég lenne két tantárgyból vizsgázni a tanulóknak

Egyik zsidó iskola vezetője sem tartja jó ötletnek a mostani írásbeli érettségi megtartását a jelenlegi formában. Szerintük akár 60%-kal is lehetne csökkenteni az érettségizők számát, ha a diákoknak csak abból a két tárgyból kellene vizsgázniuk, ami szükséges a felvételijükhöz. Videóriport.

A mostani tervek szerint május elején több mint 80.000 diák érettségizik országszerte, miközben a kormány szerint ekkorra éri el a járvány a csúcspontját Magyarországon. A szülők és a diákok egyaránt tartanak a megfertőződéstől.

A két budapesti zsidó gimnáziumot is érinti a kormány döntése. A Lauder Iskolában nagyjából 50, a Scheiber Sándor Iskolában 30-an fognak érettségizni idén. Az iskolák vezetése mindkét helyen igyekszik majd nagy távolságot tartani a diákok között, és lehetőleg mindent fertőtlenítenek, maszkokat osztanak, bár erre vonatkozó protokollt nem kaptak semmilyen központi szervtől.

A Kibic Magazin videósorozatot indított, amelyben azt járjuk körbe, hogyan boldogulnak a zsidó iskolák és diákok a kijárási korlátozással, az érettségi kötelező megtartásával és hogyan alszanak éjjelente a zsidó gimnáziumok vezetői.

A sorozat második fejezetében Varga Péterrel, a Lauder gimnázium igazgatójával és Kovács Bernadettel, a Scheiber Sándor Iskola igazgatójával beszélgetett Borgula András.

Egyik iskolavezető sem tartja jó ötletnek az érettségi megtartását a jelenlegi formában. Szerintük azoknak a diákoknak, akik nem tanulnak tovább, elég lenne megajánlott jegyet adni év végi eredményeik alapján. A továbbtanuló diákoknak pedig csak két tantárgyból kellene vizsgázniuk, hogy bejuthassank felsőoktatási intézményekbe. Szerintük ezzel a lépéssel akár 60%-al lehetne csökkenteni az érettségizők számát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp