Először adta ki gigakiadó egy haszid zsidóként felnőtt énekes lemezét

Shulem Lemmer popsztárnak számít a saját közösségében, és emellett kántorként is tevékenykedik.

Shulem Lemmer énekesi karrierje nagyon pozitív fordulatot vett az elmúlt egy évben. Több teltházas koncertet turnézott végig Amerikában, amely annak volt köszönhető, hogy lemezszerződést írt alá a Decca Golddal, amely a Universal Music Group egyik márkája, írja a jta.org.

Shulem Lemmer lett az első olyan énekes, aki haszid zsidóként nőtt fel, és sikeres énekesi karriert indított. A másik ismert zsidó énekes, Matisyahu, ő azonban progresszív zsidó közösségben nőtt fel, csak később fordult az ortodoxia felé, de mára már maga mögött hagyta ezt a közeget.

A Decca Gold tavaly jelentette meg Shulem első albumát, amelynek a The Perfect Dream a címe. A lemez főként tradicionális zsidó és világi dalokat tartalmaz. Shulem emellett kántorként dolgozik egy modern ortodox zsinagógában New Jersey Engelwood nevű részén.

 

Shulem Brooklynban nőtt fel egy nyolcgyerekes család legkisebb gyermekeként, ahol a zene mindig része volt az életüknek, ám az éneklés nem. Sem az édesapja, sem az édesanyja nem tudtak tisztán énekelni. Ennek ellenére Shulem és a testvére, Yanky – a manhattani ortodox Lincoln Square zsinagóga nagyhírű kántora – is tehetséges énekesek lettek.

„Az apám mindig azzal viccelődik, hogy ez a tehetség tőle származik, csak ő mindet nekünk adta és neki nem maradt semmi”, mondja Shulem.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp