Először beszélt arab képviselő a holokauszt emléknapon a Kneszetben

„Vallásos palesztin muszlim arabként átérzem a holokauszt túlélők és családjaik fájdalmát és szenvedését. Azért vagyok itt, hogy a szolidaritásomról biztosítsam a zsidókat most és mindörökké”, mondta.

„A holokauszt tagadás a náci ideológia maradványa, morálisan elfogadhatatlan, az igazság és a jog lábbal tiprása, amelyek az iszlám alapértékei”, jelentette ki kedden a holokauszt emléknapon Mansour Abbas parlamenti képviselő, aki a vallásos Egységes Arab Lista vezetője. Ő az első arab képviselő, aki ezt megtette. Abbas azt is megígérte, hogy a Korán egyik imájával fog imádkozni a holokausztban meggyilkolt hatmillió zsidó lelkéért, írja a jpost.com.

„Vallásos palesztin muszlim arabként átérzem a holokauszt túlélők és családjaik fájdalmát és szenvedését. Azért vagyok itt, hogy a szolidaritásomról biztosítsam a zsidókat most és mindörökké”, mondta.

Mansour Abbas és Beni Ganz

A képviselő hozzátette, hogy nem a könyvekbben vagy az interneten található idézetek alapján beszél, hanem egy morális világnézetet követ, valamint sokat gondolkodott önmagán és a történelmen az évek alatt.

„Meghajolok azoknak a nőknek és férfiaknak a hősiessége előtt, akik részt vettek a varsói gettófelkelésben, és fellázadtak a halál és a reménytelenség ellen az emberiesség nevében”, jelentette ki. „És szintén meghajolok azoknak az igaz embereknek a hősiessége előtt, akik keresztényként, muszlimként és muszlim arabként segítették az üldözött zsidókat a különböző országokban.”

Felidézte, hogy Párizs nagy mecsetében 1700 ellenállót bújtattak a muszlimok, akiknek nagy része zsidó volt.

Végül elmondta, hogy nem szabadna beszélniük a holokausztról azoknak a politikusoknak vagy vallási vezetőknak, vagy bárki másnak, akik nem mentesek a rasszizmustól és a gyűlölet más formáitól, vagy állandóan újabb háborúkat és konfliktusokat gerjesztenek az emberek között, mert ezzel megszentségtelenítik a holokauszt áldozatainak emlékét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp