Bőrelváltozások is jelezhetik a koronavírus fertőzést

Számos új tünetet azonosítottak be a tudósok, amelyekre érdemes odafigyelnünk!

A koronavírus egyik mutációjánál bőrgyógyászati problémákat tapasztaltak a tudósok. Ilyen lehet a pszeudo-bőrelhalás, a csalánkiütés vagy a fájdalmas bőrpirosság.

Mindezt a francia bőrgyógyász szövetség (French National Union of Dermatologists-Venereologists) tette közzé, írja a jpost.com.

A szervezet számos jelentést kapott ilyen tünetekről a koronavírusos betegek kapcsán. Ezek a jelek  légzési nehézségek nélkül is felléphetnek.

Az elmúlt hónapban több új tüntetet is felfedeztek az orvosok, ezek némelyike légzési nehézségek nélkül is jelentkezhet a betegeknél.

Március végén brit és amerikai orvosok tették közzé, hogy gyakori a szaglás és az ízérzékelés elvesztése a koronavírus fertőzés esetében.

A szakemberek egyelőre nem tudják biztosan, mi okozhatja ezt. Egyesek szerint a vírus elpusztítja az orrban lévő érzékelő receptorokat, mások szerint az agyi idegpályákban okoz kárt a vírus. Ha ez utóbbi lenne a tényleges ok, az megmagyarázhatná, miért áll le a légzés egyes betegeknél, ez ugyanis azt bizonyítja, hogy a vírus megtámadja a központi idegrendszert.

A Times szerint vannak páciensek, akiknél neurológiai problémák lépnek fel, például zavartság, agyvérzés, szívroham, bénulás, zsibbadás, anélkül, hogy blokkolt artériája lenne a betegnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp