Tovább nőtt a koronavírusos lakók száma az EMIH idősotthonában

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében a fertőzöttek többségének enyhe tünetei vannak.

Egy hete öt koronavírussal fertőzött lakóról és két fertőzött munkatársról szóltak a hírek. A 444 érdeklődésére válaszolva az intézmény azt közölte, hogy a zuglói Olajág Otthonok 554 lakójából 28-an fertőződtek meg koronavírussal, többségük enyhe tüneteket produkál, öten viszont kórházi kezelésre szorulnak.

Öt lakó fertőződött meg koronavírussal az EMIH egyik idősotthonában – Kibic Magazin

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében lett koronavírusos öt lakó és két munkatárs. A többi lakó tesztje negatív lett. A 444 megkeresésére Szirmai Viktor, az Olajág Otthonok főigazgatója közölte, hogy az egyik zuglói intézményük öt lakójának és két munkatársának lett pozitív a tesztje. Utóbbiak már az elmúlt tíz-tizennégy napban nem dolgoztak.

Az Olajág Otthonokat üzemeltető Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a lappal azt közölte, hogy mindent elkövetnek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, az érintett épületben külön részleget alakítottak ki, amit fizikailag is leválasztottak az épület többi részétől. Itt külön munkacsoport foglalkozik a betegekkel.

„Az elmúlt három nap során újabb esetek nem jelentkeztek, bizakodóak vagyunk, de felkészültünk arra az eshetőségre is, hogy előfordulhatnak további megbetegedések”

– írta a 444-nek az idősotthon üzemeltetője.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp