130 millió dollárt ad Soros György a koronavírus elleni harcra

Az Open Society Foundations elnöke, Patrick Gaspard közlése szerint a 130 millió dollár csak a kezdet az alapítványtól. A felét az Egyesült Államok kapja, a többi Amerikán kívülre megy.


130 millió dollárt adományoz Soros György az alapítványán keresztül a koronavírus elleni harcra, ebből 37 millió dollárt New York városa kap, ebből jut az iratokkal nem rendelkezőknek és a szegény családoknak – írja a The New York Times.

Az Open Society Foundations két részletben adományoz New York városához kapcsolódó nonprofit szervezeteknek. Első körben 20 millió dollárt kap a bevándorlási segélyprogram, amely 20 ezer bevándorló családnak adhat segélyt, köztük olyanoknak is, akik nem rendelkeznek iratokkal. Az egyének 400 dollárt, a családok 1000 dollárt kapnak.

Soros György

Az Egyesült Államokban New York városát érintette a legsúlyosabban a járvány, eddig több mint 10 ezer halálos áldozatot szedett.

Az Open Society Foundations elnöke, Patrick Gaspard közlése szerint a 130 millió dollár csak a kezdet az alapítványtól. A 130 millió dollár felét az Egyesült Államok kapja, New York mellett Atlanta, Chicago, Los Angeles, Philadelphia és Washington. A többi Amerikán kívülre megy.

Nem Soros György az egyetlen milliárdos, aki adománnyal támogatja a vírus elleni küzdelmet. Jeff Bezos, az Amazon alapítója 100 millió dollárt adományozott élelmiszersegélyekre, Jack Dorsey, a Twitter alapítója az 1 milliárd dollárnyi jótékonyságra szánt vagyonából 7 millió dollárt adott eddig a koronavírus elleni harcra. Bill Gates alapítványa pedig 250 millió dollárral járul hozzá a küzdelemhez, többek között vakcinakutatásra is adtak pénzt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp