Szavazz, ki kapja a következő a zsidó Nobel-díjat

A 2020-as díjazott, Natan Sharansky arra kérte a Genezis-díj Alapítványt, hogy olyan szervezeteknek és személyeknek utalja át a jutalommal járó pénzösszeget, akiket valamilyen módon érint a koronavírus járvány.

A Genezis-díj Alapítvány évek óta díjaz népszerű és elismert zsidó személyeket, többek között Michael Bloomberget, New York korábbi polgármesterét, Ruth Bader Ginsburg alkotmánybírót, Itzhak Perlman hegedűművészt és Natan Sharansky izraeli politikust, emberi jogi aktivisát.

A díjazottak a szakmai teljesítményükért kapják az elismerést, valamint azért, mert hozzájárulnak a zsidó örökség gazdagításához, és megvan a képességük arra, hogy pozitív változást idézzenek elő jobb és nehezebb időkben egyaránt.

A díj 1 millió dollár pénzjutalommal jár, ám a díjazottak eddig mindig valamilyen jótékony célra fordították ezt az összeget. A 2020-as díjazott, Natan Sharansky arra kérte a Genezis-díj Alapítványt, hogy olyan szervezeteknek és személyeknek utalja át ezt az összeget, akiket valamilyen módon érint a koronavírus járvány.

Az alapítvány idén online felületet hozott létre, ahol szavazni lehet az idei jelöltekre. A szavazók között kisorsolnak 1000 dollárt, amelyről az illető dönthet majd, milyen szervezetnek kívánja adományozni.

Idén többek között Barbra Streisandra, Reuven Rivlinre, Pinkre és Sacha Baron Cohenre lehet szavazni az alábbi linken!

Which of these individuals do you most admire?

The Genesis Prize (פרס בראשית) seeks to recognize individuals who have attained excellence and international renown in their chosen professional fields, and whose actions, in addition to their achievements, embody the character of the Jewish people through commitment to Jewish values, the Jewish community and/or to the State of Israel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp