A MAZS segítséget nyújt a zsidó közösség krízisbe jutott tagjai számára

A koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatban minden korosztály fordulhat segítségért a MAZS-hoz, illetve a vele együttműködő csoportokhoz. Az elérhetőségekért kattintson a linkre.

A MAZS Alapítvány szoros együttműködésben dolgozik a MAZSIHISZ és a BZSH által a koronavírus okozta járvány miatt létrehozott Krízis Csoporttal. A Krízis Csoport célja, hogy a megváltozott helyzet miatt a zsidó közösség nehéz helyzetbe került tagjain segítsen. A MAZS önkéntesei és munkatársai is aktívan részt vesznek ebben a munkában.

Azok a családok, akik a JAFFE Zsidó Családsegítő Szolgálat kliensei, keressék  a családgondozójukat a szokásos telefonszámokon.

Azok a családok, akik nem kliensei a JAFFE Családsegítő Szolgálatnak, de

–              18 év alatti zsidó gyermeket

–              25 év alatti nappali tagozatos hallgatót

–              25 év alatti másképességű gyermeket/ fiatalt

–              gondozásba került vagy gyámság alatt álló zsidó gyermeket nevel

keressék a JAFFE Családsegítőt az alábbi elérhetőségek egyikén:

Elérhetőségek: +36(20)256 0554, messenger a MAZS Alapítvány/JAFFE Családsegítő oldalán https://www.facebook.com/jaffe.csaladsegito.szolgalat/, e-mail: kormendi.gabor@mazs.hu

A második vagy a harmadik generáció tagjai, és a fentiekbe nem tartoznak bele, keressék a Krízis Csoportot itt:

https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/kozelet/koronavirus/koronavirus-regisztracios-adatlap-segitseget-keroknek-es-onkenteseknek

illetve telefon itt tudnak tájékoztatást kapni: MAZSIHISZ Krízisvonal + 36 (30) 541-8771

A MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélőket Támogató Programjának kliensei a telefonos ügyfélfogadási időben továbbra is a szociális munkásukat tudják keresni a megszokott telefonszámokon.

Azok, akik a MAZS Holokauszt Túlélők Programjának nem kliensei, de rendelkeznek Claims Conference regisztrációs számmal – szintén tudják keresni a MAZS Alapítványt, számukra is tud a MAZS segítséget nyújtani.

Azok, akik a MAZS Holokauszt Túlélők Programjának nem kliensei, de zsidó származásúak és 1945 október 30 előtt születtek: keressék a MAZS Alapítványt az általános telefonszámon vagy emailben

Elérhetőségek: telefon: +36 (1) 888 9400, messenger a MAZS Alapítvány Facebook oldalán https://www.facebook.com/MAZS.Alapitvany/, email: mazsa@mazs.hu

A zsidó közösség azon tagjai számára, akik a járványveszély miatti krízis időszakban szeretnének mentális támogatást kapni: a MAZSIHISZ-BZSH létrehozott egy olyan mentális segítő telefonvonalat a + 36 (30) 541-6524 telefonszámon, ahol szakképzett pszichológusok várják a hívásokat az alábbi időpontokban: Kedd: 14.00-15.00 ; Kedd: 20.00-21.00; Szerda 19.00-20.00; Csütörtök: 19.00-20.; Péntek: 12.00-13.00

A MAZS felhívja a figyelmet arra is, hogy konkrét segítséget lehet kérni a kerületi/helyi önkormányzatoktól is alanyi jogon.

 

Azok számára, akik az elzártság ellen szociális és kulturális programokat keresnek, amelyeken online lehet részt venni: javasolják a JCC Budapest – Bálint Házat, elérhetősége: a Facebook oldalán elérhető eseményeken illetve a Facebook oldalon található messenger funkcióban https://www.facebook.com/BalintHaz/, valamint a weboldalon www.balinthaz.hu, illetve a Bálint Ház Forró Dróton +36-1-791-0102 hétfőtől csütörtökig 10:00 – 18:00 között lehet információt szerezni.

 

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp