Érettségiző diákok: Nem jó ötlet megtartani idén az érettségit

A Lauder Javne zsidó gimnázium diákjai nyílt levéllel és egy javaslattal fordult az operatív törzs felé az idei érettségikkel kapcsolatban.

A Kibic Magazin videósorozatot indít Mégis kinek az élete címmel, amelynek első részében zsidó gimnáziumokban, a Lauder Javne és a Scheiber Sándor iskolában érettségiző diákok beszélnek az érettségivel kapcsolatos problémáikról.

A diákok szerint veszélyes a jelenlegi helyzetben írásbeli érettségit tartani, mert a vizsga során megfertőződhetnek és tovább adhatják a vírust a családtagoknak. Ráadásul a szóbeli vizsgák elmaradása nélkül nem fogja feltétlenül tükrözni a tudásukat az eredmény.

Ezért nyílt levél formájában alternatív javaslatot nyújtottak be az operatív törzsnek, amelynek lényege, hogy az érettségi helyett a gimnáziumi évek év végi jegyeinek átlagát kellene adni a diákoknak érettségi jegyként.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp