Antiszemita koronavírus karikatúraversenyt hirdettek Iránban

Egy olyan időszakban, amikor az emberi életek megmentésére kellene elsősorban figyelni, az iráni egészségügyi minisztérium koronavírus karikatúra versenyt szponzorál, jelentette ki a Rágalmazásellenes Liga az üggyel kapcsolatban..

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese, Sharon S. Nazarian kritizálta az iráni egyészségügyi minisztériumot, amiért az idejét ismét a zsidók gyalázására fordítja ahelyett, hogy a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozna.

Sharon S. Nazarian elmondta, hogy a felhívásra néhány  felháborító antiszemita pályázat is érkezett. A képek nem csak a zsidók, hanem Amerika ellen is gyűlöletet szítottak.

Az ADL elnöke, Jonathan Greenblatt még januárban azt mondta az amerikai kongresszus előtt, hogy az iráni iszlamista rezsim a legfőbb szponzora a holokauszt tagadásnak és az antiszemitizmusnak.

Az USA kormánya szerint Irán támogatja a terrorizmust, és a koronavírus járvány epicentruma.

Az iráni egészségügyi minisztérium szerint a jelenlegi halálos áldozatok száma 4683 fő, de a valódi számok valahol 10000 fő körül mozoghatnak a Die Welt című német napilap nemzetközi biztonsági forrásai szerint. Iránban hivatalosan 74000 fő fertőződött meg, de nagy valószínűséggel ezeket a számokat is kozmetikázták az iráni hatóságok.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp