Köszönetet mondott Orbánnak a Zsidó Világkongresszus elnöke a Szeretetkórház támogatásáért

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Ronald S. Lauder a budapesti Mazsihisz Szeretetkórház támogatásáért és a felújításához nyújtott kormányzati segítségért.

„A válság kezdete óta a világ minden tájáról híreket kapok arról, hogy a zsidó közösségek és a nemzeti kormányok miként fognak össze a halálos Covid-19 vírus elleni küzdelemben. A helyzet nem különbözik Magyarországon sem, ahol a magyar zsidó közösségeket képviselő Heisler úr beszámolt nekem az országukban tanúsított bátor küzdelemről” – írta Ronald S. Lauder, hozzátéve: „szeretném megköszönni, miniszterelnök úr, hogy összehangolták ezt az erőfeszítést. Imádkozom, hogy ez az egészségügyi válság mihamarabb véget érjen”.

Orbán Viktor és Ronald Lauder New Yorkban 2015-ben (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely)

A WJC elnöke kiemelte: a budapesti zsidó kórház egyedülálló és különleges intézmény közösségük és a világszerte élő zsidók számára egyaránt. „Mivel az intézmény a régió egyetlen zsidó kórháza, létezése, valamint a személyzet és a betegek jóléte különösen fontos számunkra. Heisler elnök úrral együtt éppen ezért külön szeretnék köszönetet mondani az idős embereknek nyújtott támogatásáért, akik közt számos holokauszt-túlélő is van” – hívta fel a figyelmet.

Ronald S. Lauder levelében kitért rá, tisztában vannak azzal, hogy az intézmény jelentős kormányzati támogatással megvalósuló felújításon megy keresztül. „Ebben a kihívásokkal teli időszakban is arra kérjük Miniszterelnök urat, hogy továbbra is támogassa a zsidó kórházat. Biztosíthatom Önt, hogy a Mazsihisz vezetői és munkatársai betartják a kormányzat valamennyi iránymutatását annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen, és a lehető legtöbb életet megmentse. Azt kívánom, Miniszterelnök úr, hogy a továbbiakban is sikeresen lépjen fel a vírus elleni küzdelemben” – zárta levelét a Zsidó Világkongresszus elnöke.

Lauder: A koronavírus kapcsán ismét előkerültek a régi antiszemita összeesküvés-elméletek – Kibic Magazin

A Zsidó Világkongresszus elnöke arra figyelmeztet, hogy a koronavírus kapcsán ismét előkerültek a a réges-régi összeesküvés-elméletek, amit a Soros elleni támadások is jól mutatnak. Ronald Lauder a német Süddeutsche Zeitungban megjelent írását a Népszava foglalta össze. Ebben a Zsidó Világkongresszus elnöke arra is rámutatott, hogy az uszítók megint bűnbakokat keresnek, például olyanokat, akik Ázsiából származnak, csak azért, mert a járvány Kínából indult.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp