Koronavírusban meghalt Izrael volt főrabbija

A koronavírus-fertőzés következtében vasárnap este elhunyt Elijáhu Baksi-Doron, aki 10 évig volt Izrael szefárd főrabbija. A 79 éves rabbi volt a járvány 104. izraeli áldozata.

Elijáhu Baksi-Doron 1993 és 2003 között volt Izrael szefárd főrabbija. A 79 éves rabbi több alapbetegségben is szenvedett, a múlt héten került kórházba, miután a koronavírus-fertőzés tünetei jelentkeztek nála. A jeruzsálemi Sááré Cedek Kórház közleménye szerint a rabbi állapota gyorsan romlott, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Elijáhu Baksi-Doron rabbi

Baksi-Doron 1941-ben született Jeruzsálemben, többek között a híres hebroni jesivában tanult. Először Bat Jam városában dolgozott rabbiként, majd közel húsz évig volt Haifa főrabbija, mígnem az izraeli főrabbinátus vezetője lett szefárd részről.

A rabbi titkárságának vezetője a Ynet-nek elmondta, hogy a koronavírus-járvány kezdetén Baksi-Doron az elsők között záratta be az általa felügyelt zsinagógát. A volt főrabbi családja és a rendőrség is arra kérte híveit, hogy ne menjenek el a temetésre és tartsák be az egészségügyi hatóságok előírásait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp