Öt lakó fertőződött meg koronavírussal az EMIH egyik idősotthonában

Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében lett koronavírusos öt lakó és két munkatárs. A többi lakó tesztje negatív lett.

A 444 megkeresésére Szirmai Viktor, az Olajág Otthonok főigazgatója közölte, hogy az egyik zuglói intézményük öt lakójának és két munkatársának lett pozitív a tesztje. Utóbbiak már az elmúlt tíz-tizennégy napban nem dolgoztak. A lap szerint a főigazgató nem szeretett volna feltételezésekbe bocsátkozni arról, hogyan jutott be a koronavírus az intézménybe.

Szirmai Viktor a 444-nek azt is elmondta, hogy elővigyázatosságból a fertőzöttek környezetében élő mintegy száztíz lakón egy magánszolgáltatóval elvégeztették a teszteket, amely minden esetben negatív lett. „A zuglói Tisztifőorvos és munkatársa április 10-én, Nagypéntek este, több órás ellenőrző vizsgálatot tartott a zuglói intézményeinkben és az otthonainkat rendben találta” – közölte a főigazgató.

Az Olajág Otthonok üzemeltetője az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH). A kilenc intézményből négy működik a XIV. kerületben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp