Nem indított eljárást a Médiatanács a Hír TV botrányos becsületnapi riportja miatt

A Párbeszéd szerint a kormányközeli Hír TV nácimosdató riportot közölt februárban a becsületnapi eseményekről. A Médiatanács azonban mindent a legnagyobb rendben talált.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósága Médiatanácsa a héten tárgyalta a párbeszédes Szabó Tímea beadványát, amelyben a Hír TV februári becsületnapi riportjának tartalmát kifogásolta, írja a Media1. A becsületnapi beszámoló sugárzása alatt a tévéképernyőn az „Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket” felirat volt olvasható, és emiatt a riport miatt bojkottálta a csatornát Karácsony Gergely főpolgármester.

Botrányos becsületnapi riport miatt bojkottálja Karácsony Gergely a Hír TV-t – Kibic Magazin

A kormányközeli Hír TV az antifasiszta ellentüntetőket állította be rendzavarókként, a neonáci eseményt pedig összemosta a budai kerületek megemlékezésével. Felháborodást keltett a Hír TV Antifasiszta tüntetők zavarták meg a kitörés napi megemlékezéseket című beszámolója, amelyben a kormányközeli KESMA-hoz tartozó tévécsatorna a becsületnapi eseményekről tudósított.

A Hír TV riportjában összemosta a három budai kerület által szervezett kiállítást és megemlékezést a Becsület Napja elnevezésű szélsőjobbos rendezvénnyel, és úgy állította be, mintha az ellentüntetők mindék eseményt próbálták volna megzavarni. Ezért a Hír Tv műsora Szabó beadványa szerint emberi méltóságot sértett, nem felelt meg a szabályok alapján a tájékoztatási kötelezettségnek, valamint a kiegyensúlyozott tájékoztatás és az alkotmányos rend alapelvi követelményének.

A Médiatanács azonban arra jutott, hogy „az emberi méltóság és az alkotmányos rend megsértésére utaló vélemény nem volt azonosítható a műsorszámban. A tájékoztatási kötelezettség felügyeletére a rendelkezés deklaratív, alapelvi jellegére tekintettel a médiaigazgatási szabályok nem írnak elő hatáskört a Médiatanácsnak.”

Így aztán a Fidesz-támogatta tagokkal feltöltött Médiatanács elutasította az eljárás megindítását a kormánypárti tévécsatorna ellen. 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp