100%-os túlélési rátát mutat egy izraeli koronavírus kezelés

Az összes páciens életben maradt és többnek a lélgzési paraméterei is javultak, a Pluristem nevű haifai cég szerint.

Hat kritikus állapotban lévő, veszélyeztetett csoportba tartozó izraeli koronavírus beteget kezeltek a Pluristem placenta-alapú sejtterápiájával, és mind a hat beteg túl van az életveszélyen, a haifai központú cég előzetes adatai szerint.

A betegeket három különböző izraeli egészségügyi központban kezelték egy hétig, és mindannyian akut légzési nehézségekkel küzdöttek, valamint a koronavírus miatt gyulladásból fakadó komplikációk is kialakultak náluk. Négy beteg más szerve is súlyos állapotba került, veseelégtelenség és szívérrendszeri problémák léptek fel, írja a jpost.com.

A Pluristem szerint a betegek nem csak túl vannak az életveszélyen, hanem négyüknek javultak a légzési paraméterei és három páciens hamarosan le is kerülhet a lélegeztető gépről. Ráadásul ketten egyéb más területen is jelentősen elindultak a gyógyulás felé.

„Örülünk az eredménynek és szeretnénk, ha a PLX készítmény minél több pácienshez és egészségügyi intézménybe jutna el”, mondta a Pluristem ügyvezetője, Jaki Janai.

Jaki Janai

PLX az immunrendszerre hat, a test természetes védelmi rendszerének T sejtjeit és M2 makrofág sejtjeit aktiválja, és nagy eséllyel gyógyíthatja a tüdőgyulladást.

Az állatokon végzett előzetes vizsgálatok szerint jó eredményeket ért el a készítmény a pulmonális artériás hipertónia, a tüdőrák, tüdőfibrózis, az akut veseelégtelenség és gyomorhurut esetén.

A Pluristem terve az, hogy nemzetközi klinikai tesztre bocsátja a készítményt az olyan koronvírus betegek kezeléséhez, ahol komplikációk lépnek fel.

„A cég már megkezdte a tárgyalást az USA-val és Európával”, tette hozzá Janai.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp