Lauder: A koronavírus kapcsán ismét előkerültek a régi antiszemita összeesküvés-elméletek

A Zsidó Világkongresszus elnöke arra figyelmeztet, hogy a koronavírus kapcsán ismét előkerültek a a réges-régi összeesküvés-elméletek, amit a Soros elleni támadások is jól mutatnak.

Ronald Lauder a német Süddeutsche Zeitungban megjelent írását a Népszava foglalta össze. Ebben a Zsidó Világkongresszus elnöke arra is rámutatott, hogy az uszítók megint bűnbakokat keresnek, például olyanokat, akik Ázsiából származnak, csak azért, mert a járvány Kínából indult.

Ronald S. Lauder

A zsidók ezúttal is célpontot jelentenek. Az antiszemiták ugyanis világszerte a zsidóságot okolják a koronavírus megjelenése miatt. Pedig a világnak most össze kell fognia, hiszen a baj mindenkit sújt, tekintet nélkül vallásra és nemzetiségre.

Lauder példának hozta, hogy a magyar kormányközeli Magyar Nemzet nemrég arról cikkezett, hogy Soros György a maga javára aknázza ki a fertőzést és bevásárolta magát a fővárosi önkormányzatba. Mindezt azért, mert Soros egymillió dollárt adott Budapestnek, hogy ezzel segítse szülővárosa harcát a járvány ellen.

Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni küzdelemre – Kibic Magazin

Mindannyian veszélyben vagyunk – közölte az üzletember, aki most szülővárosa iránti szolidartás jegyében adományoz. „A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. Mindannyian veszélyben vagyunk” – írja közleményében Soros György, aki szerint azidősotthonok lakóit és ahajléktalanokat különösen fenyeget a járvány.

De Németországban is kénytelen volt megszólalni az illetékes kormánymegbízott, miután a legdurvább zsidóellenes álhírek jelennek meg a világhálón. Lauder úgy látja, a kórokozó jó ürügyet kínál a jól ismert gyűlölet terjesztésére.

A zsidó népnek ez ellen védekeznie kell, írja ki Lauder. A civil társadalom részeként mindenkinek ki kell állnia az uszítás ellen. Ideértve a közösségeket és nemzeteket is. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint rendre kell utasítani azokat, akik izgatás bűnébe esnek, de helyre kell rakni azokat is, akik ostobaságokat adnak tovább.

Nem lehet időt veszíteni a vírus elleni harcban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp