Röhrig Géza mentősként harcol a koronavírus ellen New Yorkban

A New Yorkban élő Röhrig Géza önkéntes mentősként segít koronavírusos betegek ellátásában. 

Nyáry Krisztián tegnap a Líra Facebook-oldalán beszélgetett Röhrig Gézával, aki New Yorkban korábban már fél évig dolgozott mentősként. Az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője most elmesélte, hogy volt főnöke nemrég felhívta, és megkérte, hogy önkéntesként segítse a mentősök munkáját a városban. Ezután elvégzett egy hatórás tanfolyamot, és újra munkába állt.

„Összesen 100 000 ilyen fickó van, mint én, ami azt jelenti, hogy majdnem minden eddig tesztelt fertőzöttre jut egy önkéntes, ami azért elég jó” – mondta Röhrig, aki szerint ez a járvány egyik gócpontjának számító New Yorkból a legjobbat hozza ki. 

„Ez egy gyönyörű tapasztalat azért, hogy ezek a meglazult kötőszövetek a társadalomban, a kölcsönös segítségnyújtás és a szolidaritás ilyenkor valahogy életre kel mindenkiben” – hangsúlyozta.

Röhrig Géza a rituális zsidó halottmosdatásról is beszélt, amit elmondása szerint több helyen már rabbinikus döntés, illetve közegészségügyi okok miatt nem engedélyeznek. New Yorkban azonban még a rituális muzulmán, illetve zsidó halottmosdatást engedélyezik, bár sokkal komolyabb körültekintéssel lehet végezni, mint ezelőtt.

„Tegnap három koronást mosdattunk, és persze nem pont úgy, ahogy eddig, de még megy ez a dolog. Aztán mindhárman mentek egy online temetésre” – mesélte a színész.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp