Röhrig Géza mentősként harcol a koronavírus ellen New Yorkban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A New Yorkban élő Röhrig Géza önkéntes mentősként segít koronavírusos betegek ellátásában. 

Nyáry Krisztián tegnap a Líra Facebook-oldalán beszélgetett Röhrig Gézával, aki New Yorkban korábban már fél évig dolgozott mentősként. Az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője most elmesélte, hogy volt főnöke nemrég felhívta, és megkérte, hogy önkéntesként segítse a mentősök munkáját a városban. Ezután elvégzett egy hatórás tanfolyamot, és újra munkába állt.

Röhrig Gézával beszélget élőben Nyáry Krisztián. #otthonolvasok Röhrig Géza könyvei a Líra.hu webáruházban: https://www.lira.hu/hu/szerzo/rohrig-geza

Közzétette: Líra Könyv – 2020. április 6., hétfő

„Összesen 100 000 ilyen fickó van, mint én, ami azt jelenti, hogy majdnem minden eddig tesztelt fertőzöttre jut egy önkéntes, ami azért elég jó” – mondta Röhrig, aki szerint ez a járvány egyik gócpontjának számító New Yorkból a legjobbat hozza ki. 

„Ez egy gyönyörű tapasztalat azért, hogy ezek a meglazult kötőszövetek a társadalomban, a kölcsönös segítségnyújtás és a szolidaritás ilyenkor valahogy életre kel mindenkiben” – hangsúlyozta.

Röhrig Géza a rituális zsidó halottmosdatásról is beszélt, amit elmondása szerint több helyen már rabbinikus döntés, illetve közegészségügyi okok miatt nem engedélyeznek. New Yorkban azonban még a rituális muzulmán, illetve zsidó halottmosdatást engedélyezik, bár sokkal komolyabb körültekintéssel lehet végezni, mint ezelőtt.

„Tegnap három koronást mosdattunk, és persze nem pont úgy, ahogy eddig, de még megy ez a dolog. Aztán mindhárman mentek egy online temetésre” – mesélte a színész.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp